Bilister vil af med langsomme traktorer i myldretiden

FDM beder langsomme landbrugskøretøjer trække til siden og vise bilister hensyn.

Ifølge færdselsloven skal landbrugskøretøjer trække til siden, når bilkøen bagved bliver for lang. (© Fendt)

En traktor, der kører langsomt med en lang hale af biler efter sig.

Det er et stadig hyppigere syn på vejene, lyder det fra bilejernes organisation FDM, der beder landmændene vise mere hensyn.

Det samme gør bilist Jette Friis, som er træt af landmændenes tunge køretøjer, når hun pendler mellem sit hjem syd for Aalborg og jobbet i Nørresundby.

- Når landbrugskøretøjer kører på Hadsund Landevej, som er meget trafikeret, så trækker de lange køer efter sig. De kunne godt arrangere det, så de ikke kører på offentlige landeveje i myldretiden, siger hun.

Afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk, er heller ikke begejstret.

- I landbrugets højsæson ser vi som bilister ofte, at der kan blive meget lange køer efter de store landbrugsmaskiner, fordi føreren ikke får trukket ind med jævne mellemrum, siger han.

Men ifølge færdselsloven skal føreren af et landbrugskøretøj trække ind til siden, når bilkøen bagved bliver for lang.

- Vi har fornemmelsen af, at landmændene har mere travlt med at passe deres arbejde end at huske, at man er i gang med at forsinke en helt masse mennesker, som også er på vej til arbejde, eller er i gang med at passe deres arbejde, siger han.

Ifølge FDM skyldes de stigende problemer med landbrugsmaskiner på vejene blandt andet, at landbrugene er blevet større, og at traktorer og mejetærskere derfor skal køre længere for at nå ud til markerne.