Billedgalleri: Besøg museet, der aldrig har åbent

Allan Vester Lassen har forvandlet kiosken på sin tankstation til et museum.

Som mange andre tankpassere på landet blev Allan Vester Lassen nødt til at lukke kiosken på sin tankstation i den lille by Saltum i Nordjylland.

Men han blev træt af at se på de tommer lokaler. Derfor har han åbnet et museum i den gamle butik. Men museet har aldrig åbent. Det har Allan Vester Lassen alt for travlt til.

Men du må gerne kigge forbi og presse næsen op mod ruderne.

 • Tankstationen er over 50 år gammel. Kiosken lukkede for syv år siden. Allan Vester Lassens forældre købte den i 1963, da Allan var et år gammel. Forældrene solgte senere tankstationen, men for 14 år siden købte Allan den igen. - Vi har ikke til sinds at flytte herfra nogensinde. Vi skal bæres herfra, siger han. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  1 / 9
 • I dag driver Allan Vester Lassen stadig tankstationen og vaskehallen bagved. I vinduerne udstiller han alt lige fra modelbiler til Texaco-skilte. - Så ser det ikke så russisk ud - ment på den måde, at kiosken ikke bliver lukket til med stålskodder, som man normalt gør på de tankstationer, hvor de lukker kiosken, forklarer Allan Vester Lassen. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  2 / 9
 • Næsten alt i udstillingen relaterer til tankstationer. De fleste af modelbilerne er enten kranbiler eller tankvogne af mærkerne Corgi, Matchbox og Techno. Af og til kommer folk forbi og forærer noget til udstillingen. - De synes, det skal være her os mig, fordi det hører til på en tankstation. Det er helt fantastisk, siger Allan Vester Lassen. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  3 / 9
 • Allan Vester Lassen med kronjuvelen i udstillingen - hans elskede BMW V8'er fra 1962. Modellen er en 502 3200 L, som ifølge Allan er yderst sjælden - og nok den eneste af sin slags i Danmark. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  4 / 9
 • BMW'en har altid kørt rundt i Vendsyssel og aldrig været ejet af folk syd for Limfjorden. Kiksefabrikken Oxford i Hjørring ejede bilen, da den var ny, og brugte den som direktionsbil. Allan købte bilen første gang i 1982. Få år efter solgte han den videre - men købte den tilbage igen, fordi han fortrød. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  5 / 9
 • - Jeg har den her forfærdelige interesse, der hedder memorobilia - jeg kan næsten ikke få nok at sådan noget, fortæller Allan Vester Lassen, der i dag er 55 år gammel. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  6 / 9
 • I udstillingen kan man også finde et lille stykke dansk filmhistorie. Det indrammede stykke rust er faktisk den del fra den originale Chevrolet Bel Air, som Olsen Banden kørte rundt i i filmene 8-13 i rækken. Stykket blev fjernet ved en reparation i 2016/2017. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  7 / 9
 • I udstillingen findes både en gammel Puch og denne italienske Moto Guzzi Le Mans 850 III motorcykel - med original lakering. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  8 / 9
 • I fremtiden bliver museet måske udvidet, for Allan Vester Lassen finder hele tiden nye ting til sin samling. Men museet bliver ved med at holde lukket, forsikrer han. (Foto: Magnus Munk Kristiansen © (C) DR Nordjylland)
  9 / 9
Facebook
Twitter