Billige færgebilletter skal løfte Læsøs økonomi

Sommerhusejere skal have samme pris som fastboende, når det gælder prisen på færgebilletter.

I dag får sommerhusejere ingen rabat, når de tager færgen til og fra Læsø. Men det skal være slut nu, mener ø-kommunens borgmester. (Foto: Christine Nørgaard- DR Nordjylland © DR Nordjylland)

Læsø Kommune har brug for penge, og der skal trækkes flere folk til øen for at få liv i økonomien.

Derfor vil øens omkring 2.000 sommerhusejere fremover få tilbudt rabatter på lige fod med de fastboende i ø-kommunen, når de sejler over til øen.

Det besluttede Læsø-færgens bestyrelse i går.

- Vi har besluttet, at hvis du ejer et hus på Læsø, så skal du have samme betingelser på færgen, som en læsøbo, siger Læsøs borgmester, Tobias Birch Johansen (V).

Billige billetter kan gøre ondt

Det betyder, at en returbillet i dag vil koste omkring 130 kroner for alle med hus på øen. I dag betaler eksempelvis sommerhusejerne 245 kroner. Samtidig kan du fylde din bil og få ekstra rabat.

Borgmesteren erkender, at de lavere priser kan gå ud over Læsø-færgens indtægter.

- Men vi håber da, at husejerne vil tage dobbelt så mange gange til øen, siger Tobias Birch Johansen, der dermed venter øget handel på øen.

Måske falder der noget af til færgen

Færgen ejes af Læsø Kommune. Derfor vil en øget trafik også komme færgen til gode, selvom man umiddelbart sætter penge til ved de billigere billetter.

- Færgen er jo alt andet lige ejet af Læsø kommune. Hvis det kan give en meromsætning inde på øen og dermed hæve kommunens indtægt, så kan det jo være, der er en skærv til Læsø-færgen, hvis man her kommer ud med et underskud, siger Tobias Birch Johansen.

Læsø Kommune håber stadig på, at en aftale mellem regeringen og de små øer betyder penge til at nedsætte færgeprisen for alle rejsende.

Facebook
Twitter