Biskop: For mange excel-ark i det offentlige

Den offentlige målstyring har taget overhånd, sagde biskop Henning Toft Bro i sin nytårsprædiken til det officielle Aalborg.

Der blev sendt kradse ord fra prædikestolen i retning af den offentlige sektor, da der mandag formiddag var nytårsgudstjeneste i Budolfi Kirke i Aalborg.

Domkirken var fyldt med uniformer og prominente politikere på årets første arbejdsdag, da biskop Henning Toft Bro langede ud efter 'den evindelige målstyring i det offentlige'.

"Hvor bliver det skæve, det uforudsigelige af, når vi alle skal sættes ind i et exel-regneark? Det hele forsvinder i gold matematik og beregning."

Henning Toft Bro, Biskop Aalborg Stift

- Os, der er ansat i det offentlige, er udsat for målstyring i alle afskygninger. Selv synes jeg, det har taget overhånd, lød det fra prædikestolen.

- Alt skal være så effektivt. Vi skal måles og vejes, nå ja, det sidste vil vi gerne vente med til julefedtet er skrællet af vores skrøbelige krop, sagde Henning Toft Bro.

Opgør med 'regnearks-kulturen'

Ikke mindst er der for mange excel-ark i det offentlige, mener biskoppen.

- Hvor bliver intuitionen af? Hvor bliver inspirationen af? Hvor bliver det skæve, det uforudsigelige af, når vi alle skal sættes ind i et exel-regneark? Det hele forsvinder i gold matematik og beregning.

- Vi skal minde hinanden om, at vi alle er en del af en stor fortælling. Nemlig fortællingen om at skabe et værdigt samfund, hvor der er rum for hinanden, sagde Henning Toft Bro.

Det var niende gang, Aalborg Domkirke lagde hus til den officielle nytårsgudstjeneste, hvor politikere, politi, militær, beredskabsstyrelse, skolevæsen, retsvæsen, stiftsøvrighed, provster og menighedsrådsmedlemmer var inviteret.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.