Blå flag kan forbyde biler på stranden

Fænomenet med biler i Vestkystens strandkant kan være slut.

Frede Follmann tager normalt hele familien - og bilen - med til stranden. Nu bliver bilen forbudt. (Foto: Karin Mette Petersen)

Bilkørsel på de brede vestkyststrande kan være slut. Fra næste år må du ikke længere køre bil på de strande, der flager med blå flag.

Noget, de nordjyske kommuner frygter, kan skræmme turisterne væk.

En af dem, der nyder at kunne køre ned på standen, er Frede Follmann, der sammen med sin kone og deres to børnebørn nyder solen på stranden i Blokhus.

- Børnebørnene elsker jo at komme til havet. Det vil være en katastrofe ikke at kunne komme herned med alle vores sager, mener han.

Kommune må vælge mellem biler eller blå flag

Et af de steder, man frygter at skulle vælge mellem det kvalitetsstempel, det blå flag er, og tilbuddet om at turisterne kan parkere på stranden, er i Jammerbugt Kommune.

 - Det bliver et valg mellem, om vi vil have biler på stranden, eller om vi hellere vil have det blå flag, siger medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Erik Ingerslev fra SF.

Ulla Jansen fra Horsens er ikke vant til biler på stranden, og hun mener sagtens, der kan laves et tilbud, så gæster på stranden ikke bliver generet af kørsel på stranden.

- Jeg synes ikke, det pynter med biler. Mon ikke man kunne lave noget med en stor parkeringsplads et stykke væk og så en shuttle-bus, som man kender det fra udlandet, siger hun. 

Dansk Friluftsråd vil dispensere fra reglerne

Hos Dansk Friluftsråd, der administrere de blå fag, kan man godt forstå frustrationerne over ikke at kunne parkere på stranden.

Derfor arbejder organisationen også på at de danske strande kan få dispensation fra reglen, siger Bjarke Frandsen blå flags konsulent fra Dansk Friluftsråd.

Tidligere på ugen kom det frem, at du fremover ikke må have hund med ved strande med blå flag.

Biler eller ej på stranden, Hvad mener du? Deltag i debatten på P4 Nordjyllands Facebookside.

Facebook
Twitter