Borgmester: Asylcenter var besluttet

Et enigt byråd sagde torsdag ja til Udlændingestyrelsens planer om et asylcenter i Ranum, for at sikre sig den daglige drift. Centret var kommet alligevel, mener Knud Kristensen.

250 borgere til asylmøde på Ranum Kro (Foto: Kristian Pedersen)

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune føler sig tvunget til at sige ja, til Udlændingestyrelsens planer om at opføre et asylcenter i landsbyen Ranum.

- Hvis ikke vi står for driften af centret, kommer der blot en anden driftsherre, og det kan vi på ingen måde stå på mål for, siger borgmester Knud Kristensen.

Vesthimmerlands Kommune blev først i slutningen af august orienteret om Udlændingestyrelsens planer om at etablere et asylcenter i Ranum. Dengang havde Udlændingestyrelsen allerede været forbi de udsete bygninger i Ludvig Müllers Have. - Og "vi har ingen plan b", sagde en repræsentant fra styrelsen ved et borgermøde i Ranum onsdag aften.

- Det er gået for stærk. Det kan ikke være tilfredsstillende for nogen overhovedet, mener borgmesteren.     

For borgmester Knud Kristensen og det øvrige byråd er det altafgørende, at de får indflydelse på den daglige drift fremfor eksempelvis Røde Kors. Blandt andet for at kunne tackle de udfordringer asylcentret vil give for byens skole og børnehave.

Asylcentret i Ranum åbner i løbet af oktober - 200 asylansøgere vil få plads.

FacebookTwitter