Borgmester klager over politiets tilladelse til demonstration

Det var tudetosset, at foreningen SIAD fik lov at demonstrere samme aften, som Dana Cup åbnede, mener borgmester.

Flere tusinde unge fodboldspillere fra hele verden gik mandag aften i optog gennem Hjørrings gader. Samtidig havde foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark fået tilladelse til at holde en demonstration. (Foto: Marie Bergmann © DR Nórdjylland)

Nordjyllands Politi får en klage fra Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S).

Borgmesteren er fortørnet over, at foreningen SIAD - Stop Islamiseringen af Danmark - fik lov til at demonstrere i Hjørring midtby mandag aften - kort før åbningen af Dana Cup, hvor flere tusinde unge fra hele verden deltog.

- Her sidder der nogle forældre, som har tillid til, at myndighederne sørger for, at sådan noget ikke kommer i nærheden af hinanden, siger borgmesteren.

Fire demonstranter fra SIAD

19.000 unge fodboldspillere fra flere end 45 forskellige nationer gik i forbindelse med åbningen mandag aften gennem byen. Samtidig havde SIAD altså fået tilladelse til at afholde en demonstration.

"Jeg synes, sporene skræmmer rundt omkring i verden. Det er godt nok modigt og helt tudetosset at lægge det oveni hinanden"

arne boelt (S), borgmester hjørring

Og selvom der viste sig kun at være fire demonstranter fra foreningen, så er borgmesteren bekymret over, hvad et sådant arrangement - kunne - have udviklet sig til.

- Jeg synes, sporene skræmmer rundt omkring i verden. Det er godt nok modigt og helt tudetosset at lægge det oveni hinanden, siger Arne Boelt.

Havde intet at gøre med Dana Cup

Anders Gravers, der står bag demonstrationen, erkender, at det sender et signal at afholde den ved åbningen af Dana Cup. Men siger samtidig, at det er tilfældigt, at det lige blev den dag.

- Men vi sender jo et signal om, at vi vil have stoppet islamiseringen, og at vi vil have et frit land, som det vi har nu, så folk kan blive ved med at komme til Dana Cup også 100 år ud i fremtiden. Det vil nok ikke kunne lade sig gøre den dag, Islam har taget over, siger Anders Gravers fra SIAD.

Ekstra politi til stede

Op mod 200 borgere mødte mandag aften op til en mod-demonstration for at markere mangfoldighed og venlighed.

Nordjyllands Politi havde i forbindelse med de to arrangementer sendt ekstra folk til Hjørring.

Det har onsdag morgen ikke været muligt at få en kommentar fra politiet til borgmesterens klage.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.