Borgmester: Selvtægt er ude af kontrol

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S), mener, at nu må Kystdirektoratet skride ind over for selvtægt på vestkysten.

Borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S), mener at Kystdirektoratet nu må gøre noget ved selvtægt på vestkysten. (© DR Nordjylland (Arkivfoto))

I fredags var der endnu et tilfælde af selvtægt på vestkysten i form af kystsikring med trykudliningsrør ved stranden udfor Furreby nord for Løkken.

En entreprenør var begyndt at grave rørene ned, men stoppede, da han fandt ud af, at der ikke var givet tilladelse til det.

- Kommunen kan ikke give tilladelse til det. Det er Kystdirektoratet. Derfor stoppede entreprenøren også, siger Arne Boelt (S) borgmester i Hjørring Kommune.

Ifølge Arne Boelt er der nu sket syv - otte tilfælde af selvtægt langs vestkysten, og han mener, at Kystdirektoratet må skride ind nu.

- Loven skal overholdes og derfor skal Kystdirektoratet tage sig sammen, hvis ikke der skal blive totalt anarki på stranden. Hvad bliver det næste? At der smides murebrokker som kystsikring, siger han.

Borgmesteren peger på, at mange almindelige borgere også er trætte af den ulovlige kystsikring.

- Der er mange borgere, som skriver til kommunen, at de synes, det er noget griseri som foregår på stranden, siger han.

Arne Boelt gør opmærksom på, at kommunen ikke kan skride ind overfor den ulovlige kystsikring.

- Hver gang et eller andet bliver lavet, indberetter vi det til Kystdirektoratet. Det dem, som skal skride ind, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.