Borgmester: Tilfreds hvis 10-15 pct flytter med

Kun en brøkdel af de statslige arbejdspladser i Hjørring vil blive besat af de nuværende medarbejdere, vurderer Arne Boelt.

Det er begrænset, hvor mange af de nuværende medarbejdere, der vil rykke for at beholde deres job i staten, mener Arne Boelt (S).

En nordjysk jobfest.

Det kan blive udfaldet, hvis charmeoffensiven slår fejl i forsøget på få besat de par hundrede statsarbejdspladser, der i løbet af 2016 og 2017 rykker til Hjørring.

De kommende weekend holder Hjørring ganske vist et arrangement rettet mod netop de nuværende ansatte i Statens Administrationen for at få dem til at flytte med til Nordjylland.

Men realistisk bliver det begrænset, hvor mange der gør det i sidste ende, erkender Hjørrings borgmester Arne Boelt.

- Vi skal være godt tilfredse, hvis det er omkring en ti til femten procent, der kan finde på at flytte med herop, siger han.

Holder forudsigelsen stik betyder det, at langt over 150 stillinger i Statens Administration skal genbesættes af folk, der ikke i forvejen er ansat hos myndigheden.

Det er stort tal, men uanset hvad skal der nok komme rigeligt med ansøgere, mener Arne Boelt.

- Det er vi helt sikre på. Der vil være rigeligt med kvalificererede ansøgere.

I Hjørring har man allerede hyret et antal løn- og regnskabsmedarbejderne. I første omgang var det planen at ansætte 40, men tallet er i stedet endt på 58.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.