BRF-kredit: Kontakt os inden en tvangsauktion

Store livsbegivenheder kan udløse tvangsauktioner, men realkreditinstitutter kan hjælpe.

Tvangsauktioner opstår ikke ud af det blå og kan imødekommes, hvis man bliver slået ud af kurs. (Foto: COLOURBOX © ColourBox)

Sygdom, arbejdsløshed og skilsmisse er blandt de udløsende faktorer, når folk må sætte deres hus på tvangsauktion.

Det viser en ny rapport fra Aalborg Universitet, hvor man har undersøgt tvangsauktioner i Danmark mellem 2007 og 2012.

Her viser det sig, at arbejdsløshed og sygdom er årsag til en tredjedel af tvangsauktionerne, skilsmisser står for en femtedel, mens alderen på husejeren også spiller ind.

Det forklarer lektor ved Aalborg Universitet, Karin Haldrup, der er medforfatter til rapporten.

- Der er en overhyppighed af yngre boligejere og folk med lavere uddannelsesniveau. Men man skal huske på, at det fortsat er en relativ sjælden begivenhed, at man må gå på tvangsauktion i Danmark, siger hun.

Hun oplyser, at auktionerne ofte udløses efter forløb på to til tre år, hvor økonomien gradvist bliver dårligere.

Institutter klar til at hjælpe

Skulle man havne i en nedadgående kurve og føle sig tynget af røde tal på bundlinjen, skal man imidlertid ikke tøve med at henvende sig til sit realkreditinstitut, fortæller Birgitte Heno fra Jyske Bank, BRF-Kredit.

- Vi vil jo rigtig gerne hjælpe kunderne, og det er jo en win-win situation, hvis vi kan undgå tvangsauktionen. Det er godt for kunden og godt for os, fordi tabet bliver mindre, end hvis man eksempelvis sælger ejendommen med underskud inden en tvangsauktion, siger hun.

Et realkreditinstitut kan hjælpe med enten at få solgt eller lave en eller anden rekonstruktion af økonomien, der gør, at man kan blive boende.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.