Brrr... Feriebyer i toppen af Danmark vil lokke dig i vandet midt om vinteren

Badegæsterne vælter til Skagen om sommeren - nu skal de også komme til byen for at vinterbade.

Flere steder i landet er der de senere år dukket vinterbadefestivaler op. Nu vil tre nordjyske byer tage trenden et skridt videre. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der bor cirka 8.500 mennesker i Skagen... altså, når der ikke lige står sol og sommer på programmet.

Så vokser indbyggertallet nemlig til 50.000, og turisterne lægger op mod to milliarder kroner i kassen hos byens hoteller, restauranter og butikker.

Nu har turistfolk i området så fået en ide til, hvordan man også kan lokke turister til området om vinteren.

De skal vinterbade.

- I næsten alle medier kan man jo læse, at vinterbader-trenden er større end nogensinde, og at det er unge som gamle, der kaster sig ud i de kolde bølger, fortæller presseansvarlig hos Turisthus Nord, Maria Groes Eldh.

I forvejen har man i Skagen sin egen vinterbadefestival, og nu er idéen at gøre Skagen, Frederikshavn og Sæby til vinterbadernes foretrukne destinationer hele vinterhalvåret.

Det skal blandt andet ske ved at lave guidede vinterbadeture, hvor man kan følges med en erfaren vinterbader.

Derudover har Turisthus Nord også lanceret sin egen vinterbadetemaside på nettet, hvor man kan finde gode råd om vinterbadning samt vej til gode vinterbadespots i området.

Også restauranter og beværtninger - måske lige på nær isboden - skal være åbne for de nye turister.

Vinterbader-projektet skubbes først i gang i Skagen og skal derefter spredes til de øvrige byer, hvis det bliver en succes.

Der kan dog også komme konkurrence fra andre byer uden for Nordjylland, som kan se en lignende fidus i det kolde vand.

- Man kan se, at også mange fonde støtter vinterbade- og saunafaciliteter, så det er helt sikkert en trend og et koncept, som jeg tror, man vil arbejde med inden for turismen andre steder, siger Maria Groes Eldh.

VIDEO: Man siger, at vinterbadning er sundt. Nu er forskere i gang med at undersøge, om det ligefrem kan være slankende. Resultatet kommer til april (TV-Avisen 16. oktober - 2018).