Cafeer skal hjælpe folk med handicap ind på arbejdsmarkedet

Socioøkonomiske virksomheder skal stå for cafedriften flere steder i Hjørring. Det skal blandt andet hjælpe folk med handicap ind på arbejdsmarkedet.

Et forslaget om at lade socioøkonomiske virksomheder stå for cafedriften i Hjørring Kommune skal blandt andet hjælpe folk med handicap ind på arbejdsmarkedet. (© Colourbox (Arkivfoto))

Salater, burgere og sodavand skal hjælpe folk med handikap ind på arbejdsmarkedet. Det mener Fritids-, Kultur-, og Bosætningsudvalget i Hjørring Kommune.

De foreslår nu, at såkaldte socioøkonomiske virksomheder kommer til at stå for cafedriften i flere af kommunes haller.

Udover at hjælpe forskellige borgergrupper kan forslaget også betyde, at cafeerne kan udvide deres åbningstider.

Slår mange fluer med et smæk

Ifølge formanden for Fritids-, Kultur-, og Bosætningsudvalget i Hjørring Kommune, Svend Bertelsen fra Lokallisten, vil forslaget vise at kommunen er rummelig.

- Jeg tror, man kan slå mange fluer med et smæk. Vi vil gerne vise, at kommunen er rummelig, ligegyldig om man er borger, kunde eller ansat, siger han.

Udvalget har derfor nu bedt forvaltning om, at undersøge mulighederne for at en socioøkonomisk virksomhed kan drive cafeerne i blandt andet Veniahallerne, Vendelbohus og biblioteket.

Et værdigt job og et godt liv

Ifølge Svend Bertelsen kan forslaget være en mulighed for at få borgere, som er udfordret på den ene eller anden måde for eksempel et handicap, ind på arbejdsmarkedet.

- Hvis man kan slå det sammen med, at måske en hel del borgere kan arbejde to, fire, seks, eller 12 timer om ugen, sammen med ordinære ansatte, og på den måde få et værdigt job og et godt liv ud af det, så er det rigtig godt, siger han.

Der går dog lidt tid, før forslaget kan føres ud i livet. Forvaltningen vil komme med et svar på, om det er muligt om et halvt år.

FacebookTwitter