Chikane-lignende episoder i Hjørring: Plejehjemsansat blev smidt ud af supermarked

Ansatte i ældreplejen i Hjørring Kommune har oplevet ubehagelige henvendelser under coronaudbrud.

Der er færre nye smittetilfælde i Hjørring Kommune i denne uge sammenlignet med sidste uge. (Foto: René Schütze © Scanpix)

Den seneste tid har været hård for de ansatte i ældreplejen i Hjørring Kommune. Samtidig med at adskillige kolleger er sygemeldte med coronavirus, så har flere medarbejdere oplevet det, kommunen kalder for episoder "grænsende til chikane".

Det er både sket i medarbejdernes arbejdstid og i fritiden, skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

Det drejer sig blandt andet om medarbejdere fra det coronaramte plejehjem Vendelbocentret i Sindal.

Herfra blev en medarbejder eksempelvis kontaktet i en dagligvarebutik og fik besked om, at kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre i butikken. En anden, der tager vagter på Vendelbocentret, har oplevet, at hendes mand har fået at vide, at han ikke behøver møde på arbejde.

- Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme, siger borgmester Arne Boelt (S).

Folk ringer til borgmesteren

Sammen med sine kolleger mener han tværtimod, at der er al mulig grund til at rose personalet.

- Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp for at udføre de mange ekstra

tiltag
, der skal stoppe smitten med at brede sig. Det er svære forhold at arbejde under, siger borgmesteren.

Han har selv oplevet at blive ringet op af forskellige folk, der mener at vide, hvem der er smittet og derfor ikke bør vise sig i byen.

Coronasladder er forventelig

Ifølge professor og forsker i smittepsykologi Michael Bang Petersen fra Aarhus Universitet, er det forventeligt, at danskere i den situation agerer "coronapoliti" og henvender sig til

myndighederne
med tips og observationer.

- Når folk er usikre, som jeg godt kan forstå, at borgerne i Hjørring er, så begynder man at lede efter informationer, og der ved vi, at folk også har en

tendens
til at løbe med rygter.

Ifølge ham er det bedste værn mod coronasladder, at

myndighederne
og kommunen giver så mange oplysninger til
offentligheden
som muligt.

- Altså sige, at det er det her, vi ved og dermed forsøge at udrydde usikkerheden ved at give nogle klare informationer, siger Michael Bang Petersen.

Positiv udvikling i coronatallene

De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at der er færre nye smittetilfælde i Hjørring Kommune i denne uge sammenlignet med sidste uge.

På plejecentret Vendelbocentret i Sindal er situationen i dag, at 29 medarbejdere og 15 beboere er smittede med corona. Tre raskmeldte medarbejdere er vendt tilbage til arbejdet.

Hjørring Kommune følger Sundhedsstyrelsens

retningslinjer
for smitterengøring. På Vendelbocentret er alt personale iklædt heldragt, handsker og masker, som man vil se det på en Covid-19-afdeling på et sygehus. Derudover er der særlige medarbejdere, der alene har fokus på, at personalet bruger alle værnemidler korrekt.

Facebook
Twitter