Coronasmittet ægtepar tog på genbrugspladsen: ’Det er grotesk’

Medarbejder blev bedt om at holde sig på afstand, fordi både mand og kone var testet positive.

Der var kø ved genbrugspladserne, da de genåbnede i foråret. Blandt andet her ved en af de andre nordjyske genbrugspladser i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Nedlukningerne under corona har givet god tid til at rydde ud i gemmerne og rydde op i haveaffaldet.

Jens Christian Golding er formand for Teknik- og Miljø i Jammerbugt Kommune, hvor man blandt andet nu opfordrer borgere til kun at besøge genbrugspladserne én af gangen og bære mundbind. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Men selvom det er fristende at rydde op og smide alt det gamle ragelse ud, så er der nogle, der må være tålmodige og vente lidt med oprydningen.

Sundhedsstyrelsens anbefaling lyder, at man skal holde sig inden for egen matrikel og undgå at forlade sin bolig, hvis man er smittet med coronavirus. Det valgte et nordjysk ægtepar dog at se bort fra.

De besøgte genbrugspladsen i den nordjyske by Fjerritslev, selvom de begge var testet positive.

- Jeg synes, det er grotesk. De risikerer at afsætte smitte, som andre kan komme og tage med sig hjem, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S).

- Alle ved, at man skal holde sig hjemme.

Medarbejdere hjælper ikke længere

Da ægteparret besøgte genbrugspladsen, var en medarbejder på pladsen på vej hen for at hjælpe parret med at skaffe sig af med deres affald.

Men parret stoppede medarbejderen med ordene om, at han ikke skulle komme for tæt på, da de begge var smittede med corona.

- På grund af episoden her har vores personale på genbrugspladserne i kommunen fået at vide, at de ikke må hjælpe nogen, der kommer på genbrugspladsen. Vi vil ikke have, at personalet bliver smittet, siger Jens Christian Golding.

Jammerbugt Kommune er efter episoden på genbrugspladsen kommet med nye udmeldinger for, hvordan folk skal komme af med deres affald på genbrugspladserne

Det betyder blandt andet, at man skal komme alene, bære mundbind og selv medbringe egen kost og skovl.

Håber det bare var en ’smutter’

Fra Sundhedsstyrelsens side opfordrer man personer, der har fået en positiv coronaprøve, til blandt andet at gå i selvisolation og blive hjemme.

Jens Christian Golding håber, at ægteparrets opførsel er en enlig svale og ikke udtryk for, hvordan borgerne i Jammerbugt Kommune generelt har tænkt sig at opføre sig.

- Jeg håber, at det kun er en enkelt smutter fra nogen, som ikke forstår retningslinjerne. Jo længere tid der er smittetryk, jo længere tid er der restriktioner, og dem kan man ikke være bekendt ikke at følge, siger han.

Jens Christian Golding har en klar opfordring til de personer, der er testet positive, men ikke kan vente med at komme af med deres skidt.

- Det affald kan sagtens stå derhjemme i 14 dage mere, uden at man har behov for at smide det ud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter