Dårlig telefonforbindelse, ingen WIFI og unik natur: Svinkløv Badehotel er tilbage

Efter brand i 2016 er badehotellet i Nordjylland genopbygget og klar til gæster.

Svinkløv Badehotel genåbner d. 10. maj. I 2016 brændte hotellet ned til grunden efter en elektrisk fejl i en tørretumbler. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Der er super travlt lige nu, og der er masser af ting, der skal nås.

Ægteparret Kenneth og Louise Toft-Hansen har travlt med at få styr på de sidste detaljer, inden det genopbyggede Svinkløv Badehotel igen byder gæster velkommen indenfor.

Louise Toft-Hansen foran billedet af Fugl Føniks. (Foto: (C) DR Nyheder © DR Nyheder)

Fredag slås dørene op, og åbningen markerer enden på en lang og hård rejse for det unge forpagterpar, der begyndte en septembernat i 2016, da det gamle Svinkløv Badehotel brændte ned.

Branden startede i kælderen, mens 48 gæster sov på deres værelser. I løbet af få timer var næsten alt brændt ned, mindes Louise Toft-Hansen, mens hun viser rundt på det nye hotel og peger på et billede, der hænger på de nymalede vægge.

- Det er Fugl Føniks. Det er et meget, meget smukt billede på Svinkløv, der har rejst fra asken endnu stærkere, siger hun.

  • Kenneth Toft-Hansen overtog badehotellet sammen med sin kone i 2015. I 2016 brændte det ned til grunden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Badehotellet er genopbygget i samme stil som det gamle hotel. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 4

Den svinkløvske stemning

Efter branden blev det hurtigt besluttet at genopføre hotellet, og i løbet af kort tid strømmede det til med økonomisk hjælp fra både privatpersoner og fonde.

- Det har betydet så uendeligt meget at mærke den støtte, der har været. Vi er ikke alene om det her. Og det er om noget et lyspunkt, fortalte Louise Toft-Hansen dengang.

Efter lidt forsinkelser står det nye hotel klar med 36 værelser. Det er næsten en tro kopi af det gamle, og det er stadig placeret i første klitrække med udsigt over Vesterhavet.

Kan du se forskellen? Det nybyggede Svinkløv Hotel er næsten identisk med det tidligere. Billedet til venstre viser det gamle badehotel, mens billedet til højre viser det nye. (Foto: henning Bagger © Scanpix / Foto: henning Bagger © Scanpix)

Dårlig telefonforbindelse, ingen WIFI og en unik natur skal stadig være kendetegnene og hjælpe til med at genskabe den svinkløvske stemning.

Og noget tyder på, at gæsterne har savnet et ophold på badehotellet. Alle værelser er allerede booket sæsonen ud.

  • Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden natten til den 26. september 2016. (Foto: Benny Lind/Ritzau Scanpix)
  • Hotellet blev bygget i 1925, og var Danmarks største træhus. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix © Henning Bagger)
  • Stedet, hvor hotellet lå før branden, og hvor det nu er genopbygget. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix © Henning Bagger)
  • I 2018 begyndte genopbygningen af hotellet. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix © Henning Bagger)
1 / 4

Verdens bedste kok

Også maden skal fremover være i centrum på badehotellet. Og det ved Kenneth Toft-Hansen noget om. Udover at drive hotellet svinger han også potter og pander som køkkenchef på Svinkløv.

Tidligere i år deltog han i det uofficielle kokke-VM Bocuse d'Or i Frankrig og tog guld med hjem til Danmark.

En uge inden sejren fødte Louise Toft-Hansen parrets første barn. Og efter en lang periode med både store op- og nedture, glæder de sig til igen at leve forpagterlivet.

- I virkeligheden er drømmen lige nu, at det bare skal blive hverdag igen, og vi kan få lov at drive hotel, som det hele tiden har været meningen, fortæller Louise Toft-Hansen.

Og selvom de sidste år har været en prøvelse for parforholdet, skal gæsterne forvente at se de to på Svinkløv mange år frem.

- Det har været en prøvelse for os to som par, fordi vi har været vusjet rundt fra den ene yderlighed til den anden. Det tror jeg har gjort, at vi er tættere nu, end vi har været før, siger Louise Toft-Hansen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter