Dana Cup fastholder kontrakt med kritiseret busselskab

Landets største fodboldstævne holder fast i samarbejdet med Hjørring Citybus, som fik klippet nummerpladerne på ni busser under årets stævne

Under årets stævne blev 30 busser sendt til syn og ni fik klippet pladerne, men Dana Cup er overbevist om, at det ikke kommer til at ske næste år. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Deltagerne i landets største fodboldturnering Dana Cup bliver også næste år kørt rundt af Hjørring Citybus.

Dana Cup holder nemlig fast i samarbejdet med busselskabet, selvom dets busser i hobetal dumpede i politiets kontroller i sommer.

- Vi har haft en udmærket evaluering med selskabet, siger pressetalsmand hos Dana Cup, Torben Vandsted.

Forholdet mellem stævnet og busselskabet blev ellers voldsomt belastet i sommer, da politiet ved kontrol af 69 spillerbusser klipper pladerne på ni og sendte 30 til syn.

Men det har altså ikke skræmt Dana Cup væk fra samarbejdet med Hjørring Citybus.

- Vi føler at det, de nu lover os, og det, der er taget hånd om, er tilstrækkeligt og godt nok til, at det kan fungere, siger Torben Vandsted.

En af grundene til, at Dana Cup fortsætter samarbejdet med busselskabet, er tilføjelsen af et tillæg til kontrakten. Det omfatter halvårlige syn af busserne, tjek af bremser på godkendt værksted mindst hver tredje måned samt en dokumenterbar egenkontrol af busserne hver morgen under fodboldstævnet.

- Den egenkontrol og øget kontrol vil betyde, at vi ikke får den samme ballade næste år, som vi havde i år, siger Torben Vandsted.

I sommer gik debatten højt, efter at politiet havde udført en omfattende razzia under Dana Cup, hvor 69 busser blev tjekket. 39 af busserne fra skulle enten til syn eller fik klippet nummerpladerne på stedet. Det fik flere politikere og direktøren for Nordjyllands Trafikselskab til at kræve bedre kontrol og sikkerhed hos busselskaberne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter