Dansk Metal: Region Nordjylland tager flest lærlinge

De nordjyske virksomheder er foran resten af landet, når det handler om lærlingepladser i metalfaget.

- Behovet for faglært arbejdskraft er en nødvendighed nu og i fremtiden, hvis vi skal bevare konkurenceevne. Derfor påtager vi os en del og udlærer faglærte personer, siger direktør hos metalvirksomheden Hosta, Christian Mosevang. (Foto: Søren Flytkjær © dr)

Unge med en drøm om at blive industriteknikere eller klejnsmede har bedre muligheder i Nordjylland end i andre egne af landet.

I de seneste fem år har nordjyske metalvirksomheder været bedst i landet til at ansætte lærlinge, viser en analyse fra Dansk Metal.

- Det har betydet alt. Et sikkerhedsnet i fire år og muligheden for at udvikle mig, siger Sebastian Kneip Jensen, der er i voksenlære som industritekniker på Hosta i Hjallerup.

Afdelingsleder for Metal Aalborg Jan Gregersen glæder sig over, at de nordjyske metalvirksomhederne ansætter lærlinge, men det er også nødvendigt. De små årgange vil give rift om medarbejderne i de kommende år, og det kræver, at virksomheder vil investere i de unge.

- De er nødt til at kigge fem år frem, hvor udfordringen for alvor begynder. Det tager fire år at lave en lærling, så man skal i gang og klokken er fem minutter i tolv.

Plads til forbedringer

Praktikcenterchef Per Kristensen fra Tech College Aalborg roser virksomhederne, men mener alligevel, der er plads til forbedringer.

- Der er fortsat behov for at lave flere lærlingepladser, men de er blevet bedre specielt på metalområdet. Dække behovet helt kan de dog ikke endnu.

Sebastian Kneip Jensen er færdiguddannet industritekniker om to måneder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.