Det kvarte Ranum til møde om asylcenter

Alt peger på at 200 asylansøgere i oktober flytter ind i et nyt center i Ranum i Vesthimmerland. I aftes var hver fjerde af landsbyens borgere samlet til informationsmøde.

Alt peger på at 200 asylansøgere i oktober flytter ind i et nyt center i Ranum i Vesthimmerland. I aftes var hver fjerde af landsbyens borgere samlet til informationsmøde. (Foto: Kristian Pedersen)

 Alt peger på, at 200 asylansøgere indenfor en måned slår sig ned i Ranum. Ved et borgermøde i aftes var der rigeligt med argumenter både for og imod, men borgmester Knud Kristensen følte overordnet medvind:

- De 200 af de fremmødte var positive overfor det meste af det, og de resterende 50 savnede nogle konkrete svar, lød borgmesterens efterfølgende skøn.

Kritikerne klagede især over, at beslutningen bliver hastet igennem. Først tirsdag fik borgerne besked, i går var der aftenmøde, og i eftermiddag indsender byrådet deres skrivelse til Udlændingestyrelsen, hvis de ellers kan nå til enighed.

Borger: Beslutningen er truffet

- Jeg tror, at beslutningen er truffet henover hovedet på os. Det handler ikke om, at jeg er modstander af et asylcenter, men jeg har ikke afklaret min holdning og havde håbet, jeg kunne få noget mere at vide, sagde en af spørgerne Lars Grinsted.

Risikoen for øget kriminalitet og fald i ejendomsværdi var den primære frygt, tvivlerne havde med. Mere positive røster kom blandt andet fra forstander Olav Storm fra Ranum Ungdomsskole. Han appellerede til åbenhed og at "hejse flaget for fremmede", ligesom byen netop har gjort ved ungdomsskolen.

Velfungerende asylansøgere

En repræsentant fra Udlændingestyrelsen kunne desuden fortælle, at asylcentret i Ranum, i fald det bliver til noget, vil være et såkaldt opholdscenter og kun rumme såkaldt "velfungerende mennesker", der er testet for de mest alvorlige traumer.

Hvis Udlændingestyrelsen besluttet at oprette asylcenter i Ranum, vil de første ansøgere formentlig flytte ind i løbet af oktober. Der er planer om 200 asylansøgere i Ranum, hvor der i dag bor 1.083 indbyggere.

FacebookTwitter