Det nordjyske nytår blev præget af brande, slagsmål og en formodet voldtægt

Politi og brandfolk havde travlt. Til gengæld blev ingen kørt på sygehuset med øjenskader.

(ARKIV) Nordjyderne synes at have taget de gode fyrværkeri-råd til sig. Ingen anmeldte øjenskader og kun to fyrværkeriforbrændinger (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Nordjyllands Politi har haft rasende travlt i nat.

Blandt de mange opgaver har været at lede efter en bortgået mand fra Jerup ved Frederikshavn. Hjælp til unge mennesker, der sad fast i en elevator i Aalborg, Ild i et tag i Jomfru Ane Gade, Færdselsuheld på Hobrovej i Aalborg. Røveri mod en 16-årig i Aalborg. Mand gik amok i Klarup. Masseslagsmål på et værtshus i Jomfru Ane Gade og formodet voldtægt af en norsk kvinde i Aalborgs Midtby.

Vi har haft helt unormalt travlt, siger vagtchef Per Jørgensen.

- Vi har ikke haft to minutters fred de seneste 12 timer og alle har måttet yde over evne for at få det hele til at hænge sammen.

Per Jørgensen oplyser, at han og kollegerne i nat har måtte håndtere anmeldelser om 38 brande og 21 anmeldelser om slagsmål og anden uorden.

- Så vi har haft rigtig, rigtig travlt. Det mest alvorlige, vi har haft er en sag om en formodet voldtægt, siger han. Voldtægten er gået ud over en 19-årig norsk kvinde, der ved tre-tiden blev fundet nede på havnen i Aalborgs midtby. Kvindens underliv var blottet og hun fortalte dem, der fandt hende, at hun var blevet voldtaget.

Sommerhus, kolonihavehus og biler udbrændte

Også brandfolkene har haft en usædvanlig travl nat. Fra klokken 20 i går til klokken 06.30 her til morgen er de rykket ud til 32 brande.

En af brandene gik ud over et sommerhus i Hals udbrændte her til morgen - dog ikke som følge af fyrværkeri, oplyser indsatsleder Søren Korsgaard fra Nordjyllands Beredskab.

- Branden skyldtes et myggelys, som er smeltet og har antændt nogle plasticborde. Derfra har ilden bredt sig til sommerhuset, Sommerhuset i Hals er det mest værdifulde, der er brændt i nat. Udover det er også et kolonihavehus på i Aalborg gået op i flammer - af endnu ukendte grunde.

Derimod er der mistanke om, at brande i to biler i Aalborg Øst i nat er påsatte.

- Den ene bil har ihvertfald fået knust sine ruder, hvorefter den er sat i brand. Om den anden er sat i brand på samme måde, skal teknikerne nu undersøge, siger Søren Korsgaard.

Endelig har beredskabet haft travlt med at slukke brande i rigtig mange containere og underjordiske affaldsbeholdere - kaldet molokker, konstaterer Søren Korsgaard.

Beredskabet blev også kaldt ned til en brand i taget på en ejendom i Jomfru Ane Gade. Her havde festglade mennesker anbragt og antændt et fyrværkeri-batteri. Der gik ild i batteriet, men brandfolkene fik ilden slukket inden den bredte sig til tagkonstruktionen.

- Så vi har ikke kunnet sove i nat. Normalt plejer vi lige at kunne blunde lidt i løbet af sådan en nytårsnat. Men ikke i år. Så vi må konkludere, at indgangen til 2018 har været en travl affære - ihvertfald i Aalborg Kommune.

Rolig nat for ambulancefolk og sygehuse

I modsætning til politiet og brandfolkene, så har ambulancefolk og hospitalerne haft en stille og rolig.

Det fortæller præhospital direktør, Peter Larsen.

- Fra klokken 18 i aftes til klokken seks her til morgen har vi kun registreret kørsler til to små fyrværkeriskader på hænder og krop - og ingen øjenskader.

Peter Larsen tolker tallene som udtryk for, at nordjyderne har taget alle de gode fyrværkeriråd til sig i år. Det seneste døgn har regionen modtaget 104 opkald på 112 - det er også færre end normalt på en nytårsaften. Til gengæld har de færre opkald afstedkommet lisså mange udrykninger som sidste år.

- Men helt overordnet er konklusionen at det har været en stille og rolig nat taget i betragtning, at det er nytårsaften og at mange nordjyder har været ude at feste, siger Peter Larsen.

Facebook
Twitter