DF: Giv flere nedslidte arbejdere en senior-førtidspension

Alarmerende få har nydt godt af ordning tiltænkt nedslidte ældre på arbejdsmarkedet, siger DF.

Kun få nedslidte ældre arbejdere - som foreksempel murere - har fået seniorførtidspension. Arkivfoto: (Foto: Steffen Ortmann/Scanpix 2017) (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Det skal være langt lettere for ældre fysisk nedslidte arbejdere at få seniorførtidspension.

Det mener Dansk Folkepartis nordjysk valgte arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, som også er formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

- Det virker som om, folk får at vide, at de ikke er nedslidt nok til at komme i betragtning, siger han.

Fagbladet 3F skriver, at på lidt over tre år har 865 borgere fået seniorførtidspension - en pension, der var tiltænkt mennesker, slidt ned efter et langt arbejdsliv.

Skelner ikke mellem pensionstyperne

Et alarmerende lavt tal, siger 3F. Bent Bøgsted er enig - og har en mulig forklaring - nemlig at kommunerne set over en kam ikke skelner mellem senior-førtidspension og førtidspension.

- Jeg har da hørt om folk, der henvender sig til jobcentrene for at høre om mulighederne for at få en senior-førtidspension - men som der får at vide, at de skal vurderes efter reglerne for almindelig førtidspension.

Bent Bøgsted siger, at senior-førtidspensions-ordningen i 2014 blev lagt ind under førtids-flexjob-ordningen - til skade for de nedslidte ældre arbejdere.

- Det skete uden vores stemmer og vi kan kun sige til regeringen: Sørg for, at det bliver lettere at få senior-førtidspension, siger Bent Bøgsted.

Facebook
Twitter