DF-ordfører bakker op om selvtægtsmænd på kysten

Miljøordfører Pia Adelsten (DF) forstår sommerhusejere, der ulovligt barrikaderer kysten med store granitsten.

'Skider' grundejerne på loven, eller er det staten og kommunen, der skider på grundejerne? En krig på ord og holdninger er brudt ud mellem DF-ordfører Pia Adelsteen og Hjørring Kommunes Ole Ørnbøl (S). (© Hjørring Kommune)

Store granitsten fylder i dag et strandstykke syd for Lønstrup efter sommerhusejere i området har kontaktet en entreprenør til opgaven.

De er bange for at deres huse ryger i vandet, men som Kystdirektoratet i dag har fastslået over for DR, er den selvbestaltede kystsikring på den fredede strand stik imod loven.

Alligevel møder sommerhusejernes aktion opbakning fra miljøordfører for Dansk Folkeparti Pia Adelsteen.

- Jeg forstår godt de grundejere, som bliver en smule desperate eller for at sige det lige ud: Meget desperate. Det har jeg stor forståelse for. Man har i min optik en grundlovssikret ret til at beskytte sin ejendom, siger hun.

Kystdirektoratet har fået entreprenøren til at stoppe med at læsse sten af og overvejer nu, om man skal lave en politianmeldelse på sagen.

Det er helt i pagt med meldingen fra Ole Ørnbøl (S), formand for Teknik og Miljøudvalget i Hjørring Kommune, der mener at grundejerne 'skider på loven'.

- Jeg kan jo vende den om og sige: Er det ikke Hjørring Kommune eller Folketinget, der skider på borgerne? svarer Pia Adelsteen.

Hun vil nu have ændret loven, så den i højere grad tilgodeser de udsatte borgere. I mellemtiden appellerer hun til Hjørring Kommune.

- De kan jo også selv være medvirkende til, at der sker en ændring. Det synes jeg ikke ligefrem, de er, siger Pia Adelsteen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk