DF støtter landmænd: Ulvene skal hegnes ind

"Hvis der skal være ulve i Danmark, så skal de også være indhegnet," lyder det fra DF.

Dansk Folkeparti støtter forslag fra landmænd om, at danske ulve skal leve i indhegninger. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Der skal hegn mellem de vilde ulve på den ene side og vi mennesker og vores dyr på den anden - og det er staten, der skal sætte hegnet op.

Dansk Folkeparti støtter forslaget fra den nordjyske landbrugsformand Carl Christian Pedersen fra AgriNord om, at ulve fremover skal leve bag indhegninger i den danske natur.

- Jeg synes faktisk, det lyder meget sympatisk og som en god idé, at de bliver hegnet ind, siger Lise Bech, der er nordjysk valgt landbrugsordfører for DF og medlem af folketingets miljø- og fødevareudvalg.

Tidligere på måneden har partiet sammen med Venstre og Liberal Alliance foreslået, at man giver lov til at skyde nærgående ulve i Danmark.

V: Sympatisk men ikke tilstrækkeligt

Men hos Venstre er der ikke støtte til forslaget om statslige ulveindhegniner. Det fastslår miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen.

- Jeg kan sagtens forstå landboformandens bekymring. Spørgsmålet om at hegne ind kan virke meget sympatisk.

- Men jeg tror simpelthen ikke, det er tilstrækkeligt på længere sigt. For når ulvene begynder at formere sig, kan det jo gå ganske stærkt, siger Erling Bonnesen.

Lise Bech holder dog fast i tanken om hegn og glæder sig til, at man skal drøfte sagen i Miljø- og Fødevareudvalget efter sommerferien, hvor hun vil tage sagen op.

Over de sidste fem år er der set ulve i stort set hele Jylland. Senest en ulvemor med 8 unger ved Ulfborg i Vestjylland.