DF vil undgå habilitetsproblemer med nyt forslag

En direktør i et kommunaltejet selskab skal ikke kunne godkende sponsorater til eksempelvis sportsklubber på egen hånd.

Det er en sag om sponsorat af Aab's ungdomshold, der har bragt forslaget i spil. (Foto: Mikkel From Nielsen © DR Nordjylland)

Dansk Folkeparti i Frederikshavn vil forebygge, at sponsoraftaler kommer til at skade kommunalt ejede selskaber.

Derfor foreslår man, at sponsorater skal godkendes på forhånd af bestyrelsen, oplyser Flemming Rasmussen, DFs gruppeformand i Frederikshavn.

- Jeg har en forventninger om, at der ikke opstår habilitetsproblemer, og at man undgår at komme i spørgsmål omkring nepotisme og lignende, når man uddeler sponsorater.

Hans forslag kommer i kølvandet på kritikken af Frederikshavns Havns tre-årige sponsoraftale med AaBs elite-ungdomshold.

Vil undgå lignende sager

Havnedirektørens søn spiller på et af holdene, og direktøren selv er holdleder.

Bestyrelsen for Frederikshavn Havn har senere godkendt sponsoratet, men debatten har været skadende, mener Flemming Rasmussen.

- For at undgå at lignende sager opstår i fremtiden, ville det være rart, at man havde indført en procedure om, at sådanne aftaler var godkendt af hele bestyrelsen og ikke kun direktøren, siger han.

Byrådet behandler forslaget på sit næste møde.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.