DF'er fortryder tweet om skudattentat

Nordjysk DF'er fortryder sin udtalelse om, at venstrefløjen bør gøres medskyldig.

Kristoffer Hjort Storm (DF) fortryder hvad han skrev om skudattentatet i København. (© Arkivfoto)

"Mine tanker går til de efterladte. Synes venstrefløjen og andre, der har støttet islams indtog i Danmark bør gøres til medskyldige!".

Sådan skrev gruppeformanden for Dansk Folkeparti i det nordjyske regionsråd, Kristoffer Hjort Storm, som også stiller op til Folketinget, på sin Twitter-profil lørdag som kommentar til skudattentaterne i København. Han fjernede dog hurtigt igen.

- Jeg var lige kommet hjem fra hospitalet med min søn, efter jeg blev far fredag aften. Og så ser jeg at der er sket det her i København, og jeg bliver simpelthen bare så ked af det og vred, at jeg lader følelserne løbe af sted med mig. Det er jeg rigtig ked af, for det var ikke for at såre nogen, siger Kristoffer Hjort Storm.

DF'er: Skudattentaterne skyldes en forfejlet retspolitik

Selvom han fortryder sin udtalelse og ikke mener, hvad han skrev, så fastholder Kristoffer Hjort Storm, at skudattentaterne kan forklares med en forfejlet retspolitik.

- Vi har ikke været gode nok til at holde øje med ekstreme miljøer - både på den ene og anden side af det politiske spekter - og religiøse samlinger, og det håber jeg, man lærer af ved sådan et forfærdeligt angreb, som vi har set i København og som vi så i sidste måned i Paris, siger Kristoffer Hjort Storm.

Han mener dog ikke længere, at det alene er venstrefløjens skyld.

Politisk ordfører: Det skal der være plads til

- Det var forkert formuleret. Men vi skal alle sammen som politikere se på, hvad vi kan gøre for at undgå at flere mennesker skal miste deres kære, siger Kristoffer Hjort Storm.

Dansk Folkepartis politiske ordfører, Søren Espersen, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at der skal være plads til udtalelser som den, Kristoffer Hjort Storm kom med, når den hurtigt bliver trukket tilbage. Kristoffer Hjort Storm er dog ikke helt enig.

- Jeg er glad for at Søren siger som han gør, men jeg synes, det var dumt, og jeg kunne ikke finde på at gøre det igen - forhåbentlig ikke da. Men folk kan i et ophidset øjeblik godt komme til at sige og skrive ting, som de dybest set ikke mener. Det skal der også være plads til, så længe man angrer. Og det gør jeg virkelig, siger Kristoffer Hjort Storm.

To civile mistede livet ved skudattentaterne. Fem politibetjente er sårede, men de er uden for livsfare.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter