DF'er i modvind efter støtte til Socialdemokraterne

Søren Madsen blev fotograferet med socialdemokratisk minister. Nu har han fået besked på at melde sig ud af Dansk Folkeparti.

Søren Madsen fra Aalborg er blevet bedt om at melde sig ud af Dansk Folkeparti, efter han fik taget et billede sammen med den socialdemokratiske transportminister, Magnus Heunicke. (Foto: Marendine Ladegaard © DR Nordjylland)

Meld dig frivilligt ud, eller det får konsekvenser.Sådan lyder beskeden fra Dansk Folkeparti til Søren Madsen, der er medlem af partiet, efter transportminister Magnus Heunicke (S) lagde følgende opslag på Facebook:

Blev ringet op af partisekretæren'Her er Søren Madsen fra Aalborg. Han er medlem af Dansk Folkeparti. Men 18. juni stemmer han på Socialdemokraterne. Tak for støtten,' skriver Magnus Heunicke for at markere, at han havde kapret en stemme fra konkurrenten efter et møde ved 3F i Aalborg.

Dagen efter fik Søren Madsen i frokostpausen et opkald fra Dansk Folkepartis landssekretær.Jeg fik dårligt nok muligheden for at forsvare mig, inden han sagde, at jeg bare skulle melde mig udSøren Madsen, medlem af Dansk Folkeparti- Jeg fik dårligt nok muligheden for at forsvare mig, inden han sagde, at jeg bare skulle melde mig ud, siger Søren Madsen.Vil stadig være medlem af DFSøren Madsen har ifølge eget udsagn været et trofast og meget aktivt medlem af Dansk Folkeparti.Før telefonopkaldet fra partiet overvejede han at stemme på Socialdemokraterne, hvis de strammer mere op på flygtningeområdet og passer bedre på de ældre.

Men efter telefonopkaldet fra partisekretæren overvejer han ikke længere. Nu stemmer han helt sikkert socialdemokratisk. Han har dog stadig tænkt sig at være medlem af Dansk Folkeparti.- Hvis jeg ikke går selv, så har de sagt, at de vil ekskludere mig, siger Søren Madsen.Ekspert: Helt almindelig reaktionJeg har opfordret ham til at melde sig ud. Man kan ikke reklamere for et andet parti end det, man selv er medlem afPoul Lindholm, partisekretør, Dansk FolkepartiDansk Folkepartis partisekretær Poul Lindholm siger i en skriftlig kommentar til DR P4 Nordjylland:- Det er en mærkelig opførsel. Jeg har opfordret ham til at melde sig ud. Man kan ikke reklamere for et andet parti end det, man selv er medlem af.Ifølge lektor i statskundskab ved Aalborg Universitet, Johannes Andersen, er der intet odiøst i den reaktion fra Dansk Folkeparti.- Uanset hvilket parti, man har med at gøre, så vil man sige 'Det holder ikke det der. Hvis du har den holdning, kan du ikke være med hos os'. Og det gælder uanset om det er Dansk Folkeparti eller andre, siger Johannes Andersen.

Facebook
Twitter