Digital aflevering af eksamens-opgaver er en succes

Aalborghus Gymnasiums elever er blandt de første til at skrotte printeren ved eksamen, og det er forløbet uden problemer.

Både elever og uddannelses-institutioner får det lettere til eksamen, fordi man nu kan skrotte printerne og aflevere digitalt i stedet. (Foto: wagg66 © stock.xchng)

Gymnasieelever og studerende på videregående uddannelser slipper nu for bøvlet med at slæbe en printer med, når de skal til skriftlig eksamen. I stedet kan de aflevere digitalt.

Enkelte gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner har allerede taget den digitale aflevering i brug. Blandt andet Aalborghus Gymnasium.

- Det letter opgaveafleveringen. Det gør det lettere for eleverne, og det gør det også lettere for administrationen på gymnasiet, siger rektor Torben Poulsen.

Fælles løsning på vej

Gymnasiet har i år droppet papiret og lader eleverne aflevere eksamensopgaverne med et tryk på pc'en, og det er forløbet helt uden problemer.

Undervisningsministeriet har kendskab til andre gymnasier, der i år også er gået over til digital aflevering og har ikke hørt, at det har givet problemer. Ministeriet er på vej med en fælles løsning, men først om to år.

- Vi forventer at være klar med en central løsning til sommeren 2016, siger undervisningskonsulent Morten Aronsson Olsen. En løsning der også kan afsløre plagiater med mere.

Næsten kun fordele ved digitale afleveringer

Spørger man rektor Torben Poulsen så er der næsten kun fordele med digital aflevering.

- Vi sparer porto. Alle de opgaver skal sendes anbefalet, og der er også pakning af opgaver, hvor vi har haft vagter, der skulle pakke. Det sparer vi. Til gengæld har vi flere datavejledere på arbejde for at sikre, at det går ordentligt, siger han.

Facebook
Twitter