Døgnåben børnepasnings-ordning i fare for at lukke

Den døgnåbne daginstitution ved Aalborg Universitets Hospital er i fare for at lukke.

Aalborgs Familie-og Socialudvalg skal sidst i denne måned prioritere besparelsesmuligheder for over 28 mio. kr, og her er en lukning af døgnpasningen ved Børnehuset Sdr. Skovvej i Aalborgen af mulighederne. (Arkivbillede fra daginstitution på Bornholm) (Foto: Jane Lou)

Personalet på Aalborg Universitetshospital risikerer at miste et tilbud om at få passet deres børn, mens de arbejder i aften og nattetiemerne.

En lukning af døgnpasningen ved Børnehuset Sdr. Skovvej i Aalborg indgår i et sparekatalog, som forvaltningen har udarbejdet til politikerne.

Lise Hundebøll er formand for Børnehusets bestyrelse, og hun frygter for konsekvenserne for børnene, som mister en stabil pasningsmulighed ,og for sygehusets mulighed for at rekruttere arbejdskraft.

Der er konstant 40 på venteliste til en af pladserne i Børnehuset.

Rådmand: Slå koldt vand i blodet

Socialrådmand Mai-Britt Iversen (S) bekræfter, at det sjældne pasningstilbud er i spil som sparemål den kommende tid.

Aalborgs Familie-og Socialudvalg skal sidst i denne måned prioritere besparelsesmuligheder for over 28 mio. kr, og her er en lukning af døgnpasningen ved Børnehuset Sdr. Skovvej i Aalborgen af mulighederne.

- Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, siger rådmand Mai-Britt Iversen. Men hvis jeg får valget mellem at lukke ned for døgnpasningen eller fyre pædagoger, ved jeg godt, hvad jeg vælger, siger hun.

Men hun slår fast, at hele spareøvelsen afhænger af, hvor meget kommunen får tilbage af staten.

- Det kan være, vi slet ikke behøver at spare så meget, som der er lagt op til, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.