Dom i omtalt cannabissag: Lejer skal ud af sin lejlighed

I dag har Boligretten i Aalborg besluttet, at Ulrich Vestergaard skal flytte fra sin lejlighed.

Det blev i dag afgjort i Retten i Aalborg, at Ulrich Vestergaard skal flytte fra sin lejlighed den 1. november. (© DR Nórdjylland)

Skulle Ulrich Vestergaard fra Aalborg forlade sin lejlighed eller ej?

Det spørgsmål skulle Boligretten i Aalborg i dag tage stilling til, og her fik boligselskebet Alabu Bolig medhold.

Det betyder, at Ulrich Vestergaard skal flytte ud af sin lejlighed den 1. november.

- Jeg var forberedt på det, men jeg har det ad pommern til med det, siger han.

Ulrich Vestergaard skal lige tygge på dommen, men han ved alligevel godt, hvad hans næste skridt skal være.

- Jeg har bedt min advokat om at anke sagen, siger han.

Sagen er kørt som en civil retssag og drejer sig om Ulrich Vestergaard, der blandt andet har solgt medicinsk cannabisolie fra sin lejlighed til kræftsyge mennesker. Han har også selv benyttet medicinsk cannabis, da han lider af leverkræft.

Ulrich Vestergaard bor i en lejebolig, som er ejet af boligselskabet Alabu Bolig i Aalborg. Boligselskabet ville have Ulrich Vestergaard ud af lejligheden, blandt andet fordi han har solgt medicinsk cannabis fra boligen.

- Jeg ved, jeg har begået noget ulovligt ved at ryge hash, men jeg kan ikke se, at det er ulovligt at hjælpe syge mennesker. Ingen af mine naboer er utrygge ved mig, mener han.

Alabus direktør Klaus Ringgaard har dog tidligere oplyst, at beboere i området følte sig utrygge. Blandt andet har boligselskabet, ifølge direktøren, fået henvendelser fra personer, der mente, at Ulrich Vestergaards besøgende mere lignede stofhungrende personer end uskyldige gæster.

Da sagen startede i slutningen af august, mødte cirka 100 mennesker op foran boligselskabets kontor for at vise deres sympati med Ulrich Vestergaard.

Da retssagen mod Ulrich Vestergaard blev indledt for cirka fire uger siden, mødte omkring 100 mennesker op foran boligselskabets kontor for at vise deres sympati med Ulrich Vestergaard. (Foto: Katrine Seier © DR Nordjylland (Arkivfoto))

Flere gange i løbet af 2016 ransagede politiet Ulrich Vestergaards lejlighed, her fandt de blandt andet cannabis, cannabisolie, en strømpistol og en peberspray.

Desuden blev der fremlagt en aktindsigt i begyndelsen af sagen, som viste, at Ulrich Vestergaard har en dom fra 2013, hvor han fik fire måneders betinget fængsel for overdragelse af stoffer.

Boligretten lagde i deres begrundelse også navnlig vægt på, at Ulrich Vestergaard tidligere er dømt for salg af euforiserende stoffer fra lejligheden samtidig med, at han også har indrømmet at have solgt euforiserende i en tv-udsendelse. Desuden har retten vurderet, at den solgte mængde har været ikke ubetydelig.

Boligselskabet Alabu Bolig har ikke ønsket at udtale sig.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.