Domprovst: I orden kun at ville ansætte præster, der vil vie homoseksuelle

Domprovst i Aalborg mener, at menighedsråd i Brønshøj har ret til at målrette stillingsopslag.

Domprovst Niels Christian Kobbelgaard, Aalborg, mener, at det er iorden, at et enigt menighedsråd beslutter, at man kun vil søge efter præster, der vil vie homoseksuelle. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Et menighedsråd kan godt tillade sig at skrive forventninger til en ny præst ind i et stillingsopslag.

Sådan lyder det fra Niels Christian Kobbelgaard, domprovst i Aalborg.

Et stillingsopslag på Brønshøjs Kirkes hjemmeside har ellers affødt en del diskussion. Her søger kirken en ny kombineret sogne- og hospitalspræst, og i opslaget står der, at den rette ansøger skal ville vie to personer af samme køn.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

I 2012 blev det muligt for homoseksuelle at blive gift i den danske folkekirke, men samtidig blev det også gjort klart, at det var op til den enkelte præst, om vedkommende ville foretage vielsen eller ej.

Men domprovsten i Aalborg ser altså ikke noget problem i, at kollegaerne i Brønshøj er direkte i deres jobopslag.

- Præsterne har den frihed, at de må sige nej. Men menighedsrådene har ret til at have forventninger til de præster, de antager, siger Niels Christian Kobbelgaard.

Ifølge Niels Christian Kobbelgaard risikerer man at spilde folks tid, hvis stillingsopslagene ikke er specifikke nok.

- Hvis et menighedsråd er enige om, at man vil have en præst, der vil vie to af samme køn, så er det helt i orden at skrive det i et stillingsopslag. Alternativet er, at man indkalder alt og alle, hvor en samtale bliver underlig, når man stiller spørgsmålet, og ansøgeren svarer, at han ikke vil.

- Så er det jo spild af alles tid, siger han og understreger, at menighedsrådene skal være enige, før der bliver skrevet præferencer i stillingsopslag.

Ifølge Niels Christian Kobbelgaard er udviklingen dog ikke på vej hen mod, at præster skal vie homoseksuelle.

- Den frihed er der stadig, og den frihed skal der også være, siger han.

Facebook
Twitter