Drenge får dårligere karakterer end piger

En analyse fra Aalborg Kommune viser, at folkeskolepiger i gennemsnit får 1,4 karakterpoint højere ved afgangsprøve i dansk.

Ifølge skolerådmand Tina French (V) kræver drenge en anderledes form for undervisning end piger. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Drenges motivation skal være bedre, så de får bedre karakterer. Og det er skolerne, der skal gøre det første stykke arbejde.

Det er tanken i Aalborg Kommune, efter en analyse fra kommunen har vist, at drenge præsterer markant dårligere end piger til folkeskolens afgangsprøver.

Ifølge skolerådmand Tina French (V) er målet, at undervisningen i skolen også skal appellere til drenge.

- Vi har det mål, at alle vores skolebørn skal kunne mærke, at de bliver dygtigere hver dag. Og under det har vi faktisk det mål, at drenge skal blive lige så dygtige som pigerne, siger skolerådmanden.

Analysen af skolerne viser, at dansk er et af de fag, hvor drengene klarer sig dårligst i forhold til pigerne. Her præsterer pigerne i gennemsnit 1,4 karakterpoint højere end drenge.

Ifølge skolerådmand Tina French er det vigtigt at anerkende, at den undervisning, der passer til piger, er anderledes end den, der passer til drenge.

- Vi piger er gode til at sidde på vores rumpe og høre efter og holde fokus i lang tid. Drengene kommer til at sidde og kigge ud af vinduet og drømme om at spille fodbold, hvis ikke undervisningen er rettet mod dem, siger Tina French.

Hun understreger, at det derfor er vigtigt, at undervisningen er både aktiv og varieret, så drenge kan se et mål med, at de sidder der.

Efter planen skal indsatsen igangsættes næste skoleår.