Dropper valgkamp i Hjørring: Får topjob i FN

Det konservative byrådsmedlem i Hjørring Kommune Daniel Rugholm skal fremover arbejde for FN i Rom.

Daniel Rugholm (K) på sin hjemegn ved Lønstrup Klint. Ved FN's Fødevareprogram bliver han en del af en organisation med 15.000 medarbejdere. (Foto: Dorte Dalgaard © (C) DR)

For godt en måned siden meldte viceborgmester Daniel Rugholm (K) til stor overraskelse ud, at han ikke længere ville gå efter borgmesterposten i Hjørring Kommune, og at han fratrådte sin post som viceborgmester.

Det skete af hensyn til et jobtilbud, som han nu er klar til at løfte sløret for.

Fra den 2. oktober skal Daniel Rugholm, der i en kortere periode har afløst Lene Espersen i Folketinget, således være særlig rådgiver for generalsekretæren i FN’s fødevareprogram.

I øjeblikket bestrides den post af den forhenværende amerikanske guvernør i South Carolina, David M. Beasley, som Daniel Rugholm nu skal arbejde tæt sammen med.

I sin nye stilling skal han desuden være klar til at tage imod statsledere, som den amerikanske præsident Donald Trump og den tyske kansler Angela Merkel, samt FN-ambassadører på fødevareområdet, som sangeren Christina Aguilera, den tidligere fodboldstjerne Ronaldinho og skuespilleren Sean Connery.

- Jeg skal lige pludselig til at sidde til møde med mennesker, som jeg kun har været vant til at se på tv. Men det er jeg ikke så nervøs over for, jeg har jo færdedes i det politiske miljø i rigtig mange år, siger Daniel Rugholm.

I de seneste to år har Daniel Rugholm haft job som chefkonsulent hos interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer, og i en periode i foråret har han også arbejdet i Washington.

Han gætter på, at han har fået jobbet på grund af sine kommunikative færdigheder, og fordi han har et godt netværk internationalt. Fødevareprogrammer på verdensplan har han til gengæld ikke så stor erfaring med.

- Det ved jeg ikke nødvendigvis så meget om, men jeg ved en masse omkring kommunikation. Både hvordan man kommunikerer med en CEO, en landmand, der måske kæmper lidt med tingene og en politiker på Christiansborg, siger Daniel Rugholm.

- Men udover at der skal arbejdes hårdt, ser jeg også frem til at få nogle rigtig spændende oplevelser. Jeg tror, det bliver lidt af et eventyr, og jeg er også meget ydmyg over for opgaven, og hvilke døre den kan åbne. Jeg er jo bare Daniel fra Tårs, og det tror jeg altid, at jeg vil være, fortsætter han.

Daniel Rugholm har fortsat ambitioner om at gøre en forskel som politiker i Danmark og vil stille op til det næste Folketingsvalg.