Efter afslørende politirazzia: Bybusser tjekkes oftere for bremsefejl

Ud af 27 kontrollerede busser blev halvdelen sendt til syn. Nu bliver bremserne testet ved hvert værkstedsbesøg.

Ud af 27 undersøgte bybusser var der ifølge politiet graverende fejl ved 14 af dem. (Foto: Søren K Nielsen DR Nordjylland)

Der er kommet større opmærksomhed på sikkerheden i bybusserne i Aalborg. Det siger Keolis-chaufførernes tillidsrepræsentant.

For halvanden måned siden gav det store overskrifter i medierne, da to politirazziaer afslørede graverende problemer med bremser og nøddørsystemer på Aalborgs bybusser.

Ud af 27 undersøgte busser blev halvdelen sendt direkte til syn.

- Der er mere fokus på tingene, og vi trykker måske en ekstra gang på bremserne, siger Lars Gaardbo, der er tillidsrepræsentant for Keolis-chaufførerne i Aalborg.

Ved kontrollerne kom det blandt andet frem, at de dårlige resultater kan skyldes, at bremserne ikke bliver brugt nok. En sensor i bussen registrerer hårde opbremsninger, som chaufførerne derfor bevidst forsøger at undgå.

Ifølge tillidsrepræsentanten kommer busserne nu desuden til bremsekontrol hver eneste gang, de af en eller anden grund er på værksted.

- Så bliver den kørt over i synshallen og kommer på rullefeltet, og får papirerne med hjem, så man har skriftlig dokumentation for, at bremserne er i orden, siger Lars Gaardbo.

Han fastholder dog, at chaufførerne altid har haft tillid til deres busser, som bliver tjekket mindst hver sjette uge.

- Der er langt fra bremser, der lige akkurat ikke opfylder kravene i synshallen, til bremser, der ikke dur, siger tillidsrepræsentanten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk