Efter giftfund i nordjysk sø: Nu udloves dusør på 50.000 kroner

Hvis du har oplysninger, der kan være med til at opklare, hvem der har udlagt nervegift i nordjysk sø, så er der en dusør i vente.

Den gift, der blev fundet i søen i Store Vildmose er særdeles farlig og blev forbudt i EU for snart ti år siden. (Foto: © Bettina Pohle, Scanpix)

For nylig blev den ulovlige og meget farlige nervegift carbofouran fundet i en sø i naturområdet Store Vildmose ved Brønderslev.

Giften var påført flere fisk og derefter spredt i området.

Sagen er anmeldt til politiet, men man har endnu ikke fundet personerne bag gerningen.

Derfor udlover firmaet Falkonertjenesten nu en dusør på 50.000 kroner til den, der kan komme med oplysninger, som kan hjælpe politiet til at pågribe gerningsmændene.

Flemming Salomonsen, som ejer Falkonertjenesten, er dybt rystet over, at nogen kan finde på at lægge gift ud.

- Det er en helt grotesk gerning. Det her er ødelæggende for hele naturområdet og tænk, hvis et barn havde fundet det, siger han.

Miljøstyrelsen vurderer, at giften er lagt ud blandt andet for at bekæmpe de fredede rovfugle, som yngler i området. Den teori abonnerer Flemming Salomonsen også på.

- Havørnene og kongeørnene er øverst i fødekæden, så det er de fugle, som æder de her fisk, siger han.

Falkonertjenesten bruger i deres daglige arbejde store rovfugle til blandt andet at bekæmpe måger i større byer, men de har også fremvisninger af dyrene og holder foredrag. Det er ifølge Flemming Salomonsen grunden til, at de nu udlodder dusøren.

- Disse fugle hører til i den danske natur, og vi har en stor interesse i at fortælle om disse smukke dyr og bevare dem i naturen, siger han.

Hvis man har oplysninger i sagen, skal man rette henvendelse til Nordjyllands Politi.