Efter kontroller og bremsefejl: Skolebørn sikkert frem ved skolestart

I Hjørring og Thisted er skolebusserne blevet tjekket grundigt inden skolestart her til morgen.

Det har været travle dage for politifolkene hos Tungvognscenter Nord, der har stået for mange af de seneste ugers kontroller af busser og køretøjer ved diverse stævner og lejre i Jylland. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Forældre i Hjørring og Thisted kommuner kunne være rolige, da de her til morgen sendte deres børn med skolebusserne til første skoledag.

I aftes fik Nordjyllands Trafikselskab nemlig dokumentation for, at alle 24 skolebusser fra Hjørring Turistfart og Citybus, som skal i brug i de to kommuner, er nysynede og helt i orden forud for skoleåret.

Kravet om nysynede busser er kommet efter, at politiet under fodboldturneringen Dana Cup i Hjørring afslørede alvorlige mangler ved bremserne på busser fra Hjørring Turistfart og Citybus.

Siden har buskontroller ved først Spejdernes Lejr i Sønderborg og siden Smukfest i Skanderborg afsløret lignende fejl på busser, der skulle fragte deltagerne frem og tilbage.

At man gentagende gange kan finde fejl på busser er et alvorligt problem, mener direktør for Nordjyllands Trafikselskab, der udover dokumentation for syn også har bedt Hjørring Turistfart og Citybus om en grundig redegørelse.

Den skal give svar på en række grundlæggende spørgsmål.

- Hvad er der sket? Hvad er det for nogle fejl, der har været? Og hvad vil de gøre for, at det her ikke sker igen, opridser direktør for Nordjyllands Trafikselskab Jens Otto Størup.

Han slår dog fast, at det ifølge ham helt grundlæggende er busvognmændenes ansvar, at deres busser er i orden.

- Vi kan ikke gå ind og definere, hvordan de skal vedligeholde deres busser. Det ved de alt om, og det ved vi faktisk meget lidt om, siger han.

Jens Otto Størup henviser til tidligere sager med Arriva og specielt Keolis omkring fejl på bybusser i Aalborg, hvor det er lykkedes Nordjyllands Trafikselskab at få selskaberne til at skrue op for egenkontrollen.

- Vi vil bare gerne købe nogle busser, som er lovlige og overholder færdselsloven, og det er vognmandens ansvar, mener han.

Jens Otte Størup forventer, at redegørelserne fra Hjørring Turistfart og Citybus ligger klar om et par uger.

Færdselsstyrelsen indkaldte i sidste uge til møde med synshallerne for at få klarhed omkring reglerne ved syn af busser.

Facebook
Twitter