Efterskoleelever må igen se mor og far efter nedlukning: 'Det har været svært'

Gensynsglæden var stor, da forældre hentede elever hjem på weekend, efter restriktionerne i Nordjylland er blevet lempet.

Jens Østergaard Fuglsang giver sin mor et langt kram, efter fem uger væk fra hinanden.

Der var både kys, kram og fyldte vasketøjssække til forældrene, da efterskoleeleven Jens Østergaard Fuglsang i dag skulle på længeventet hjemmeweekend.

I fem uger har Jens og de fleste andre elever på Han Herrede Efterskole i Fjerritslev været overladt til hinandens selskab på skolen i Nordjylland. Borgerne i syv nordjyske kommuner blev nemlig den 5. november kraftigt opfordret til at blive i deres egen kommune, og derfor skulle eleverne vælge mellem at blive på skolen eller tage hjem til mor og far.

- Det kom som et rimeligt stort chok for hele skolen, at vi skulle blive i så lang tid. Og der var rigtig mange, inklusiv mig selv, der ikke var så glade for det, siger Jens Østergaard Fuglsang.

Selvom der var mange dage, hvor hjemveen virkelig pressede sig på, så synes Jens alligevel, at han og kammeraterne har taget nedlukningen i stiv arm og været gode til at tale om deres problemer undervejs.

Skolens forstander, Svend Aage Nielsen, er også imponeret over, hvordan eleverne har klaret sig igennem nedlukningen. For de fleste af skolens 136 elever var det slet ikke en mulighed at tage hjem og gå glip af efterskoletiden i flere uger, heller ikke selvom mange havde det rigtigt hårdt uden deres familier.

Forstander på Han Herrede Efterskole, Svend Aage Nielsen er stolt af sine elever.

Gensynsglæde med hele familien

Derfor var der også virkelig god stemning på efterskolen i går, da nyheden om, at de nu endelig kunne komme hjem et smut, tikkede ind.

- Det var skønt! Jeg havde selv overvejet at tage hjem før, og så blive hjemme, fordi det har været lidt svært at være heroppe. Man trænger til at komme hjem, siger Jens Østergaard Fuglsang.

Så som det allerførste, da nyheden breakede, greb han telefonen og ringede til sin far for at høre, om han ikke nok ville hente ham efter skole i dag. Den var faren med på.

Og under et døgn senere rullede hele familien Fuglsang ind på efterskolens parkeringsplads for at udveksle lange, længselsfulde kram.

Det korte weekendvisit hos forældrene vil Jens nyde i sin egen, bløde seng og til at få tanket lidt energi, til når hele skolen igen er samlet på mandag.

I videoen herunder får Jens' mor både en ordentlig krammer og masser af vasketøj af sin søn efter fem uger uden at have set hinanden.

Facebook
Twitter