En halv million kroner skal gøre by kendt som "flagermus-byen"

Nyt projekt skal gøre Sæby i Nordjylland kendt som stedet med de mange flagermus

Austin i Texas er kendt for sine mange flagermus. Så stort bliver den næppe i Sæby. Men mindre kan også gøre det. /Photo by Pete Silva REUTERS (Foto: PETE SILVA © Scanpix)

Friluftsrådet har givet en kvart million til et projekt i den nordjyske by Sæby, der kan lære os alle sammen mere om flagermusen.

Projektleder Steen Heftholm har store forventninger til projektet. - Uanset om man kommer fra Silkeborg eller kommer fra København, så skal man op til Sæby og opleve det, vi kalder Sæbys svar på Den Sorte Sol. Man skal op og se flagermusene jage over Sæby Å. En lokal, privat gruppe har støttet projektet med yderligere 300.000 kroner.

Pengene kommer til at gå til udendørsmøbler, kikkerter og lyssætning ved Sæby Å, hvor flagermusene holder til.

Steen Heftholm siger, at flagermus kan blive et trækplaster, fordi alle har et forhold til dem.

- Det være sig Halloween, Dracula eller Batman. Vi kender alle sammen dyret og har en holdning til det. Mange forbinder det med noget vampyragtigt. Men kun få ved, hvad det er for et dyr. Det er egentlig det, vi bare vil fortælle om.

Fortællingen skal bare iscenesættes på en seværdig måde takket være pengene fra Friluftsrådet og private donorer.

- Åen og flagermusene ligger kun 100 meter fra Sæbys butiksgader. Vi vil lave en park, hvor man om dagen kan slappe af og nyde den skønne udsigt og om aftenen se flagermusene jage hen over vandspejlet i åen, siger Steen Heftholm.

Der er 17 arter af flagermus i Danmark. De fem er at finde ved Sæby Å.

Facebook
Twitter