Enhedslisten kræver handling: Aalborg må ikke blive de riges by

Der skal bygges almene boliger, så alle samfundsgrupper kan bo i Aalborg.

Der bliver bygget og bygget i Aalborg, men der er for få almene boliger til folk med små lønninger, mener Enhedslisten. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Boligpriserne stiger i Aalborg, og hvis vi ikke gør noget, så risikerer vi, at folk med lave indkomster bliver presset ud af byen.

Sådan lyder det fra Enhedslisten i byrådet, der vil have lagt en plan for at sikre, at alle grupper i samfundet også fremover har råd til at bo i Aalborg.

- Vi skal tage fat i boligselskaberne og lave en plan for, hvordan der over de næste fem år kan blive bygget flere almene boliger, siger byrådsmedlem Per Clausen (EL).

Enhedslisten har ret i, at stigende boligpriser er med til at tvinge folk ud af de større byer, siger direktøren for Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegren.

- Der bliver ikke så meget plads til lavindkomsterne. Nogle af singlerne med små indkomster bliver presset ud, og middelklassen vil overtage de steder, hvor folk med lavere indkomster tidligere boede, siger han.

Kan stadig handle

Per Clausen understreger, at boligpriserne Aalborg endnu ikke har nået et niveau, der svarer til de andre danske storbyer. Derfor har vi stadig mulighed for at handle.

- I Aalborg kan vi få gjort noget, så vi ikke havner i samme problemer som København og til dels Aarhus. Men det er nu, vi skal i gang, siger han.

Facebook
Twitter