Er der for mange læger i storbyerne?

Formand for nyt udvalg under sundhedsministeren vil kigge mod storbyerne for at løse problemer med lægemangel på landet.

Problemet med læger i yderområderne ventes at blive værre i de kommende år, fordi mange læger i eksempelvis Nordjylland nærmer sig pensionsalderen.

Problemet med at finde læger til yderområder og landdistrikter skal også løses i byerne.

Sådan lyder meldingen fra Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi hos KORA.

- Et eller andet sted må man jo også holde op med at ansætte så mange læger i storbyerne, hvis alle ikke skal samles der. Det er øjensynligt ikke nok bare at give incitamenter til at flytte ud. Der skal også gøres noget, så det bliver sværere at blive der, siger han.

Jakob Kjellberg mener, at de initiativer, der indtil nu har været brugt for at trække læger til yderområderne, skal fortsætte.

Men løfter, der eksempelvis går på job til ægtefæller, gør ikke en stor nok forskel, mener udvalgsformanden.

- Vi kan se, at der er sket en ret stor koncentration af læger i de støre byer i de senere år. Hvis man vil have en mere lige lægedækning, så skal der jo ske en flytning af læger fra nogle steder i landet til andre, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.