Erhvervsskoler: Folketinget smøler og vi får færre elever

Det vækker frustration blandt både elever og uddannelsessteder, at folketinget efter fem måneders forhandlinger endnu ikke har vedtaget en ny erhvervsskolereform. Vi ved ikke, hvordan vi skal vejlede eleverne, lyder det fra skolerne.

Folketinget har efter fem måneders forhandlinger endnu ikke har vedtaget en ny erhvervsskolereform. Vi ved ikke, hvordan vi skal vejlede eleverne, siger erhvervsskolerne.

Folketingets partier genoptager i denne uge forhandlingerne om en erhvervsskolereform, og direktør på EUC Nord Neil Jacobsen frygter for konsekvenserne, hvis ikke der kommer en hurtig afklaring.

- Det vil være helt uoverskueligt med hensyn til de interne processer og den vejledning, der skal gives i efteråret, siger han.

Folketingets partier har snart forhandlet om reformen i fem måneder. Og selv om den først skal gælde fra sommeren 2015, så haster det ifølge uddannelseschefen med at få aftalen på plads. Optagelseskravene vil ændre sig og det samme vil uddannelserne.

- Vi vil ikke være i stand til at fortælle eleverne hvilken vej, de skal gå eller hvordan, de skal komme derhen, siger Neil Jacobsen, der udover at være direktør på EUC Nord i Hjørring også er formand for Danske Erhvervsskolers Erhvervsuddannelsesudvalg

Han påpeger, at det burde være klarere og nemmere for eleverne at træffe et valg. Ikke vanskeligere.

Uddannelseschef: Elever risikerer at vælge os fra

På Tech College i Aalborg deler direktør Michael Johansson frustrationerne. Aalborg har netop været vært for et velbesøgt DM i Skills og set i det lys, er direktøren brandærgelig over, at de mange folkeskoleelever, der nu spørger ind til uddannelsen, ikke kan få et klart svar.

- I yderste konsekvens kan det jo betyde, at nogle vælger den lidt mere sikre vej og tager et andet valg end erhvervsuddannelserne, siger han.

Det er blandt andet spørgsmålet om de fremtidige adgangskrav til erhvervsskolerne, der skaber uenighed på Christiansborg.

Ordfører håber på snarlig aftale

På EUC Nord i Hjørring siger direktør Neil Jacobsen, at han er dybt skuffet over, at partierne ikke har talt sig til rette endnu. Han kalder processen for grotesk. Og socialdemokraternes erhvervsskole-ordfører Ane Halsboe-Jørgensen kan godt forstå erhvervsskolernes utålmodighed.

- De vil jo gerne vide, hvad de har at arbejde med. Og vi forhandler også det bedste, vi har lært. Men man kan altså ikke fremtrylle et flertal, der ikke er der, siger politikeren.

Hun håber, partierne indenfor meget kort tid kan blive enige om en reform, og ihvertfald at den bliver vedtaget inden sommerferien.

FacebookTwitter