Fåreavler vil skyde, hvis ulven igen kommer tæt på: Nu får han grove trusler

Truslerne flyver frem og tilbage i ulvedebatten, hvor landmand Holger Ettrup har givet sin mening til kende.

Billedet her er taget af en ulv i Skånes Dyrepark i 2006. Siden er ulven kommet til Danmark. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

- Hvis der kommer en ulv her, og jeg får muligheden, så skyder jeg den. Også selv om den er fredet.

Sådan lød det fra landmand Holger Ettrup til Nordjyske Medier, da han for en lille uges tid siden fik bekræftet, at det var en ulv, der havde dræbt et og skambidt et andet får på hans hobbylandbrug i Nørrekær Enge i Vesthimmerland.

Siden er Holger Ettrup blevet citeret i diverse medier og havnet midt i krydsilden i en debat, hvor skældsord og trusler flyver frem og tilbage mellem parterne.

Adskillige personer har ringet til Holger Ettrup og bakket hans synspunkter op, men på Facebook har han også fået særdeles grove kommentarer med på vejen som ”Du får stukket et ladt jagtgevær op i røven, Holger.”

Holger Ettrup følger ikke selv med i debatten på de sociale medier, men er blevet orienteret om truslerne, som han tager med besindighed.

- Det kører på så lavt et plan, at jeg slet ikke har lyst til at komme derned. Det påvirker mig ikke så meget, men jeg tænker, at mennesker der skriver sådan noget må have gevaldig god tid og ikke tænke dem ret godt om.

Holger Ettrup er siden blev opfordret til at melde kommentarerne til politiet, men han mener ikke, at det er værd at bruge tid på personer, der kommer med den slags angreb.

- Jeg synes, det er langt ude. Hvis vi skal diskutere det så langt under bæltestedet har det jo ikke noget med virkeligheden at gøre. Den person, der skriver det, vil aldrig kunne tage ansvar for noget som helst, siger Holger Ettrup, der fastholder, at han som landmand har ret til at beskytte sine dyr.

Hos Dansk Fåreavl beklager bestyrelsesformand Bjarne Wohlfahrt, at debatten er blevet så grov og personlig, som det nu er tilfældet.

Han mener, at det spærrer for reelle synspunkter, der skal kvalificere debatten og hjælpe i retning af en løsning på problemerne.

- Jeg synes, det er ualmindelige kedeligt, at klimaet er så dårligt og sprogbrugen bliver så grov, for den grove tone forplumrer fuldstændig det, som debatten egentlig skulle handle om, siger han.

Bjarne Wohlfahrt opfordrer i den sammenhæng begge parter til at finde tilbage på rette spor.

- Jeg kan kun håbe på, at det kan lade sig gøre at være uenige og stadig fastholde en sober tone, når vi taler til hinanden, siger han.

Det er DNA-undersøgelser, der har givet vished om, hvilket dyr, der står bag angreb på får i Nordjylland.

Facebook
Twitter