Fagforeninger: Vejen til dagpenge skal være kortere

De nordjyske fagforeninger håber på, at det bliver nemmere at tjene op til nye dagpenge.

Selv korte små-jobs bør tælle med i en kortere dagpenge-optjening, mener Dan Oxholm, leder af Dansk Metals a-kasse i Aalborg (Foto: Torsten Raagaard)

Mindre pisk. Mere gulerod. Det er håbet for et nyt dagpengesystem fra de nordjyske fagforeninger.

Hvis det står til dem, skal dagpengene være ens følgesvend i længere tid, når jobbet forsvinder, men endnu vigtigere skal vejen til at genoptjene en ny omgang dagpenge være kortere.

- En kortere optjeningsperiode er vigtig for vores medlemmer. Og det skal ske, uden at nogle ledige kommer til at betale for, at andre ledige får det bedre, siger FOA Aalborgs formand, Kristian Gaardsøe.

Vil også have penge til efteruddannelse

Forslaget kommer nu, hvor Dagpengekommissionen lægger sit længe ventede bud på et dagpengesystem frem på mandag. Og det bør altså indeholde en kortere genoptjening, mener også Dansk Metal i Aalborg.

- Det skal være nemmere at genoptjene retten til dagpenge. Der skal være penge til efteruddannelse, og så skal understøttelsen også være højere, siger Jan O. Gregersen, formand for Dansk Metal Aalborg.

Små-jobs skal tælle med

Dan Oxholm, der leder 3F Aalborgs A-kasse, ønsker også en kortere genoptjeningsperiode. Samtidig kunne han godt tænke sig, at små-jobs også tæller med i opgørelsen.

Han er spændt på, hvad Dagpengekommissionen har at byde ind med, når den afslører sin rapport på mandag.

Facebook
Twitter