Fejrer overtagelse af jernbane - men togpersonale er vrede

Togpersonale føler sig glemt: Ikke alle kom med, da DSB afleverede togstrækning i Nordjylland

Ikke alle blandt togpersonalet fester med, når Nordjyske Jernbaner i dag markerer, at man overtager den regionale kørsel i Nordjylland fra DSB (Foto: Scanpix/Henning Bagger) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Når det i dag fejres med gratis togkørsel, at Nordjyllands Trafikselskab og Nordjyske Jernbaner overtager togdriften fra Skørping til Skagen fra DSB, sidder nogle med utilfredsheden ulmende i kroppen.

- Festen har en bitter smag.

DSB-togpersonalets tillidsrepræsentant i Aalborg, Jørgen Maach, må se antallet af kolleger reduceret fra 49 til 22. De føler sig glemt i forbindelse med Folketinget tog den nordjyske togdrift fra DSB.

- Personalet er ladt tilbage mellem to stole, som ikke ville have fundet sted under normale omstændigheder ved udbud af en strækning eller udlicitering af offentlige arbejde.

Ti har sagt ja til at flytte til andre landsdele for at beholde job hos DSB. Fire har fået job hos Nordjyske Jernbaner. Nogle er gået på er gået på pension. Tre er blevet fyret.

Det er ufint

- Jeg synes det er ufint, siger tillidsrepræsentanten.

Lokomotivførerne har samme kritik, men ingen er blevet fyret.

Flere har fået job hos Nordjyske Jernbaner, og det er lykkedes i en aftale med DSB at finde job til de øvrige overflødige, uden at de har skullet flytte.

Socialdemokraternes trafikordfører nordjyske Rasmus Prehn er blandt de, som har presset på, for at overdrage den nordjyske togdrift til Nordjyllands Trafikselskab.

- Vores fokus har været, at passagererne skal have en bedre og mere sammenhængende kollektiv trafik.

Han beklager, at DSB's personale er blevet ramt.

Ked af kritik

- Jeg er ked af og ærgerlig over kritikken.

Togførernes tillidsrepræsentant i Aalborg, Jørgen Maach, håber, at politikerne vil tænke sig om en ekstra gang inden de laver samme øvelse andre steder i landet.

- Jeg håber, at man kan lære af det fremover, når det skulle komme i andre regionale trafikselskaber i Danmark.

Til det siger Rasmus Prehn:

- Det er træls, hvis nogen føler sig dårligt behandlet, og det synes jeg, vi skal lytte til og lære af til en anden gang.

Til gengæld mener transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, at togpersonalet i Aalborg er behandlet efter gældende regler.

- Så vidt jeg er orienteret, er gældende regler fulgt til punkt og prikke, skriver han i en mail til P4 Nordjylland.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.