Fem sommerhusbrande på fem døgn i Nordjylland

De fire af brandene var på samme vej. Grundejerne føler sig magtesløse.

Beboerne frygter for flere brande i et område nær Slettestrand. (Arkiv)

En eller flere brandstiftere står formentlig bag en håndfuld brande i sommerhusområder nord for Fjerritslev ved Jammerbugten.

Senest mandag aften, hvor Nordjyllands Beredskab måtte slukke ilden i et stråtækt sommerhus ved Kollerup Strand.

Derudover er tre huse nedbrændt og et enkelt forsøgt sat ild til i perioden fra natten til torsdag til natten til lørdag. Alle husene lå på samme vej i sommerhusområdet ved Slettestrand og alle husene havde stråtækt tag.

- Vi har begrundet mistanke om at alle brandene er påsatte, siger efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi Henrik Staahl.

Han fortæller, at politiet i samme forbindelse efterforsker en brand i et stykke hede i Kollerup-området. Branden var opstået lørdag aften i den ellers våde hede, og det giver anledning til at tage den brand med i den samlede efterforskning.

Sommerhusejerne i området omkring Slettestrand føler sig magtesløse efter de mange brande.

- Fem brande på fem dage har gjort dem bange, men de kan ikke gøre ret meget, siger Jørgen Thyge Falster, der er formand for Grundejerforeningen Tulipanvej, hvor de fire af de fem brande fandt sted.

Efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi, Henrik Staahl afviser, at der er en sammenhæng med branden på det nærliggende Svinkløv Badehotel for to uger siden.

Facebook
Twitter