Fisker faldet over bord: Eftersøgning indstilles

Helikoptere og redningsbåde har forgæves ledt efter fisker nordvest for Hirtshals.

Flere helikoptere og fly var med i eftersøgningen (arkivfoto) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Eftersøgningen efter en fisker, der i nat faldt over bord nordvest for Hirtshals, er indstillet, uden at manden er fundet.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter.

- Vi kan med overvejende sandsynlighed sige, at han ikke er at finde i overfladen derude, siger orlogskaptajn Stig Olsen.

Flere helikoptere og fly fra både Danmark og Sverige har sammen med flere kystredningsbåde og endnu flere både fra området ledt efter den 56-årige mand, siden han blev meldt savnet klokken 03.41 her til morgen.

Det var en kollega, der opdagede, at noget var galt, da de var ved at sætte garn i nærheden af hinanden cirka 22 sømil nordvest for Hirtshals.

- Det ene skib konstaterer så, at der ikke er nogen ombord på det andet skib, og slår alarm, siger presserådgiver Lars Skjoldan fra Forsvarskommandoen.

Stor eftersøgning

Op mod 25 skibe i området har deltaget i eftersøgningen, ligesom kystredningsstationerne i Hirtshals, Hanstholm, Thorup Strand og Skagen også har haft redningsbåde ude sammen med Forsvarskommandoens patruljeskib.

- Forholdene derude var rigtig gode, og vi har søgt i lang tid og været igennem det mulige område, så vi med overvejende sandsynlighed kan sige, at nu er han ikke at finde, siger orlogskaptajn Stig Olsen.

Ifølge orlogskaptajnens oplysninger fra fiskere i området har den 56-årige mand formentlig ikke haft redningsvest på.

Hans båd er bjærget i land og skal nu undersøges af havarikommissionen.

Ifølge Niels Kristian Nielsen, formand for Hirtshals Fiskeriforening, er der tale om en mand, der har sit skib hjemmehørende i Hirtshals.

De pårørende er underrettet.

Artiklen er opdateret klokken 12.44 med oplysningen om, at eftersøgningen er indstillet.