Flauenskjold vil have flygtninge: De hører til her

Lokale borgere kæmpede for, at flygtninge flyttede ind på Flauenskjolds tidligere plejehjem.

Der bor godt 700 indbyggere i Flauenskjold. Lige nu er 22 mandlige flygtninge indkvarteret på byens tidligere plejehjem. (Foto: Christine Nørgaard © P4 Nordjylland)

Mens mange kommuner kæmper med at skaffe boliger til det store antal flygtninge, der kommer til landet, så hilser flere borgmestre de nye borgere velkommen i kommunens landsbyer.

I Jyllands-Posten siger flere borgmestre i dag, at flygtningene kan være med til at redde landsbysamfundene.

Det oplever de lige nu i Flauenskjold i Brønderslev Kommune, hvor borgerne har kæmpet for at få flygtninge til den lille by med godt 700 indbyggere.

- Vi synes jo, de hører til, siger frisør Anette Larsen.

- Det er os alle sammen, der gør en indsats for at de skal have det godt, for det synes vi jo, at vi har en forpligtelse til, når de nu står her uden noget, siger Anette Larsen.

- Vi siger jo hej og spørger, hvordan det går, siger Anette Larsen. (Foto: Marendine Ladegaard © DR Nórdjylland)

Mens nogle samler tøj ind, så tager andre de nye beboere med på cykeltur eller i hallen for at spille volleyball.

Ifølge Mikael Klitgaard (V), der er borgmester i Brønderslev Kommune, giver det en bedre integration, når flygtningene kommer ud i de mindre samfund, hvor der er overskud til at tage sig af dem, frem for at blive samlet ét sted.

Det er også Anette Larsens opfattelse, at flygtningene hurtigere lærer at tale dansk, når de bor i en lille by.

- Vi siger jo hej og spørger, hvordan det går, når vi møder dem. Kommer man til Brønderslev eller Aalborg, tror jeg nok, folk går over på den anden side af gaden, hvis der kommer fire-fem stykker, som er noget mørkere i huden, siger frisøren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk