Flere ambulancer spiller beroligende musik under kørslen

Først Nordjylland, nu København - og måske andre lande: Hør beroligende musik i ambulancen.

Syv ud af 10 patienter vendte tommelen i vejret efter en musikalsk ambulancetur. (Foto: Colourbox)

Musik i ambulancer kan blive et udbredt fænomen.

Det kan nemlig lyde voldsomt for patienten, når ambulancen kører. Derfor har man i Nordjylland forsøgt sig med beroligende musik, der kan tage lidt af opmærksomheden fra sirenerne.

Det er en så god idé, at initiativet fik en pris ved lørdagens Danish Music Awards, og flere andre kommuner - og lande - er interesserede i at hoppe med på idéen.

Ideen breder sig

Aalborg Universitetshospital har lavet et forskningsprojekt, hvor Falck installerede musikafspillere i alle nye nordjyske ambulancer. Syv ud af 10 patienter vendte tommelen i vejret efter en musikalsk ambulancetur.

Og hele ideen med at bruge musik som behandlingsform vinder frem. Mange lande viser interesse for idéen, og lørdagens pris er medvind for sagen og emnet, fortæller idémand bag musik i ambulancerne, overlæge Per Thorgaard fra Aalborg Universitetshospital.

- Jeg er lige nu i Europa-Parlamentet, hvor en arbejdsgruppe søger politisk støtte til at indføre musik som et tilbud til syge mennesker i forskellige situationer.

Forskellig musik til forskellige situationer

Det er altså ikke kun i ambulancen, musik kan være en god idé. Det skal også i højere grad ind på hospitalerne. Ifølge Per Thorgaard kunne bruges forskellig musik, afhængig af om der er tale om kørsel i ambulance, opvågning efter en operation og så videre.

- Jeg håber, der kan blive udviklet et musik-medicinsk katalog, hvor man slå op, hvilken musik, der skal bruges hvornår og i hvilke doser, siger overlægen.

Projektet er allerede ved at blive kørt ud i ambulancer i Region Hovedstaden.

Facebook
Twitter