Flere gravide betaler selv for scanning af deres foster

Frygten for at miste deres foster får flere gravide til at blive scannet hos private

En lille næse, ti strittende tæer og et bankende hjerte.

Flere kvinder end tidligere vælger at hilse på deres ufødte barn med private graviditets-scanninger, og det mærker man hos blandt andre Aalborg Graviditet og Scanning.

Her kan vordende forældre købe sig til en tidlig scanning, en kønsscanning eller en 3D/4D scanning, hvor man nærmest kan se, hvem barnet ligner.

Tone Pedersen fra Vadum er en af dem, der har valgt en scanning. Hun er tre måneder henne.

- Jeg har valgt at få en scanning, fordi jeg godt kan lide at vide, at alt er godt hos babyen, siger hun.

Tone Pedersen er langtfra den eneste, der vælger at få scannet sit ufødte barn. Aalborg Graviditet og Scanning får hvert år flere kunder, og det selv om antallet af fødsler er nogenlunde stabilt.

Jordemoder Anna Juelsgaard fra klinikken siger, at langt de fleste får foretaget scanningen, fordi de vil sikre sig, at alt udvikler sig, som det skal.

- Det er typisk kvinder, der har prøvet at miste deres foster i den tidlige graviditet. De har ikke mulighed for at blive scannet så ofte som ønsket på sygehuset og kommer så ned til os, siger Anna Juelsgaard.

Tone Pedersen fik en spontan abort ved sin anden graviditet.

- Der er ganske vist kun et par uger til, at jeg skal scannes på sygehuset. Men trygheden er god, siger hun.

En scanning på en privat klinik koster imellem 500 og 1.300 kroner.

Der findes to private scanningsklinikker i Nordjylland. Det er kun Aalborg Graviditet og Scanning, der har ønsket at medvirke.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.