Flere kommuner har ikke teleslynger i byrådssalen: 'For dyrt at installere'

Høreforening kritiserer kommuner for ikke at have teleslynger til rådighed.

Omkring 800.000 danskere menes at være have nedsat hørelse. Bruger de høreapparat kan de have stor glæde af teleslynge-anlæg. (© colourbox)

Hørehandicappede vil gerne deltage i byrådsmøder eller andre politiske møder, men de kan ikke høre, hvad der bliver sagt. Flere kommuner har nemlig ikke teleslynger til rådighed.

Kritikken kommer fra Høreforeningen, hvor det er et velkendt problem, siger formand Majbritt Tobberup.

- For at kunne følge med i den politiske debat og være en del af demokratiet, har vi brug for teleslynger, så man har mulighed for at følge med, siger hun.

På Læsø har man eksempelvis ikke teleslynge i byrådssalen. Det har været for dyrt at installere, lyder forklaringen fra borgmester Karsten Nielsen fra Dansk Folkeparti.

- Men jeg kan da godt se, at det er en udfordring, som vi måske er nødt til at tage op til genovervejelse, erkender han.

Man bliver som hørehæmmet afhængig af foreksempel Facebook som informationskanal, men det er sjældent særligt lødigt, mener Hanne Andersson.

For Hanne Andersson, der er hørehandicappet og bor på Læsø, er det til stor ærgelse.

- Det forhindrer mig i at deltage i den demokratiske proces. Man er jo ikke dum, fordi man ikke kan høre, men det virker fordummende. Jeg har måttet gå fra møder flere gange i frustration og kan se, at flere andre høreapparatsbrugere er i samme situation som mig, skriver hun i en mail til DR Nyheder.

Ved ikke hvordan en teleslynge tændes

Majbritt Tobberup fra Høreforeningen roser de kommuner, der har investeret i teleslynger, men desværre er der alt for få ansatte, der kan finde ud af at servicere dem eller ved, hvordan man tænder dem, mener hun.

- Og det er jo rigtig ærgerligt, når de nu endelig har investeret i hjælpemidlet.

Høreforeningen opfordrer partier og arrangører af arrangementer i forbindelse med det kommende valg til at have fokus på de hørehæmmedes udfordringer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk