Flere udlændinge arbejder i Danmark

Stigning på 25 procent på tre år

Det er især rengøringsbranchen, der tiltrækker mange udlændinge. (arkivfoto) (Foto: Maskot)

Rumænsk, polsk og andre sprog høres hyppigere på danske arbejdspladser. På tre år har knap 35.000 flere udlændinge fået job herhjemme.

I 2011 arbejdede der 133.936 udlændinge i Danmark. I 2014 var det tal steget til 168.375. Det viser tal fra jobindsats.dk, der er en offentlig side, der samler tal om arbejdsmarkedet.

- En del af forklaringen er, at der hele tiden er en nettoindvandring til Danmark. Og det er positivt, at de personer, der bosætter sig i Danmark får et arbejder, siger analysechef Jonas Juul fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Selvom det kan lyde positivt, at de udlændinge, der flytter hertil, også får et job, så er der også en bagside af medaljen, siger Jonas Juul. Han peger på, at nogle udlændinge arbejder her på bekostning af ledige danskere.

- Man kan se, at der er nogle virksomheder, der systematisk henter udenlandsk arbejdskraft, der er i Danmark i en meget kort periode. De kan spekulere i, at medarbejderne er billigere eller arbejder mere end den aftalte arbejdstid, siger Jonas Juul.

De fleste af de udlændinge, der arbejder i Danmark, kommer fra Polen. I 2013 arbejdede der 15.439 polakker i Danmark ifølge jobindsats.dk.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.