Flere unge mænd søger hjælp mod ensomhed

Et stigende antal unge dukker op hos rådgivningscenteret Headspace for at få hjælp og rådgivning.

Unge mænd vil normalt være tilbageholdende med at søge hjælp, når de oplever tristhed og ensomhed, men hos rådgivningscentret Headspace oplever man en voksende interesse.

Rådgivningscentret Headspace får et stigende antal henvendelser fra unge med ondt i sjælen. Og især de unge mænd er begyndt at søge hjælp.

Tidligere var det oftest unge kvinder, der bankede på døren til rådgivningscenteret, men nu søger flere mænd hjælp og rådgivning.

I dag kommer 50 procent af henvendelserne til Headspace i Aalborg fra mænd, der ønsker en snak om tristhed, ensomhed og følelsen af ikke at slå til.

Fakta om Headspace

- Headspace er for unge mellem 12 og 25 år.

- Headspace er hjælp og rådgivning på de unges præmisser.

- Headspace er én indgang, hvor børn og unge kan komme med alle typer af problemer.

- De unge kan få hjælp i Headspace anonymt og uden forudgående visitation eller ventetid.

- Headspace samarbejder med de kommuner, hvor Headspace bor, men arbejder uafhængigt.

- Bag Headspace står Foreningen Det Sociale Netværk, med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen som formand.

- Headspace er primært finansieret af Veluxfondene og Det Obelske Familiefond. Derudover er der en mindre kommunal medfinansiering.

- Headspace er et 2-årigt forsøgsprojekt, som udløber i august 2015.

Kilde: headspace.dk

Stigende hverdagspres

De unge mænd oplever et stigende pres i deres hverdag, og derfor henvender de sig til Headspace. I Aalborg kan de blandt andre møde den frivillige rådgiver Frederik Nielsen Treye.

- De kan ikke altid lige sætte en finger på, hvad problemet er, men de føler sig nedtrykte og føler et behov for at tale om tingene, siger han.

Siden centeret slog dørene op i Aalborg i september sidste år, har 140 unge meldt sig for at få rådgivning, og der kommer stadig flere til.

Positivt at flere søger hjælp

Det er positivt, at flere mænd søger hjælp og rådgivning, når livet gør ondt. Det mener lederen af Headspace i Aalborg, Karin Leth Kristensen.

- Jeg tror, at de unge mænd er mere tilbageholdne med at søge hjælp. Men når de hører fra venner og bekendte, at vi er gode til at løse problemer, så kommer de alligevel forbi, siger hun. 

Der findes i alt seks Headspace-centre i landet, og hos rådgivningscentrene i Horsens, Roskilde og Rødovre får man også et øget antal henvendelser fra unge mænd.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.